Mafe to jednogarnkowa potrawa z drobiu (albo wołowiny, albo baraniny), warzyw (w tym rzepa, kapusta, bataty, marchewka), z dodatkiem ryżu, pasty arachidowej, przecieru pomidorowego i magi.
Tiebou yap to z kolei ryż z warzywami i rybą, oraz sporą ilością sosu (o ile się nie mylę). Do obu potraw polecam dobrze schłodzone, doskonałe piwo "La Gazele".
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Basia ma rację, ja niestety nalewkę tylko wąchałam, ale wiem że była smakowa .
Gazda nie wiedziałam, że kurczaczki były szykowane z takimi szykanami, bo sła o jeszcze wiem co jak smakuje .
no... A ja juz w Gliwicach. Badania krwi wyszly znakomicie, wiec mam nadzieje na chemie jutro. Jakby bylo z kim, tobym mogl nabroic, bo w pokoju sam jestem, a i sasiedni pusty, ze o balkonie nie wspomne... No ale co to za frajda jak sie samemu broi... Jutro jeszcze chwila wstydu, bo recepte na neulasta zgubilem. Juz czuje na sobie TO spojrzenie doktorka. Wiecie o czym mowie? Gosc sie tylko patrzy TYM wzrokiem i nic nie mowi, ale widac, ze sie zastanawia, jakim trzeba byc idiota, zeby recepte zgubic... No i wtedy czlowiek czuje sie dokladnie tak, jak tamten o nim mysli... A moze nie znacie tego uczucia, i tylko ja tak mam? W kazdym razie zeby sobie humor poprawic dalem na chwile dyla ze szpitala i zjadlem dwa obiady (ale w dwoch knajpach, dla niepoznaki), i fajne lody w Montenegro.
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
W kazdym razie zeby sobie humor poprawic dalem na chwile dyla ze szpitala i zjadlem dwa obiady (ale w dwoch knajpach, dla niepoznaki), i fajne lody w Montenegro.
Niech idzie na zdrowie
Gazda napisał/a:
No i wtedy czlowiek czuje sie dokladnie tak, jak tamten o nim mysli... A moze nie znacie tego uczucia, i tylko ja tak mam?
Znam to spojrzenie, teraz w pracy popełniam gafę za gafą ... na razie nic mnie nie mówią, ale ja widzę co chcą powiedzieć ...
I Gazdo kciuki obowiązkowo
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum