jo_a, tak jakoś po cichutku jak zaczęłam pisać myślałam, że i Ty się pojawisz ... i pojawiłaś się
Ale Twoje rady były dla mnie zawsze i są nadal radami NA POZIOMIE !!!
jo_a, Pozdrawiam.
_________________ Anelia
Jeśli wiara czyni cuda,trzeba wierzyć,że się uda !
jo_a, kupiłam sobie coś innego ale też zrobiłam co nieco dla siebie I tutaj publicznie będę powtarzać, ze Twoje rady były mi bardzo pomocne i przede wszystkim na poziomie, mam na myśli, że potrafisz do człowieka podejść jak do człowieka. Tłumacząc krok po kroku, potrafiłaś dać mi porządnego kopa ale nie raniąc przy tym uczuć !
jo_a, dla mnie jesteś WIELKA !
_________________ Anelia
Pisząc pw myślę (choć zupełnie nie wiem co chciałabyś/chciałbyś mi jeszcze napsiać), że ciut lepiej zrobisz, ponieważ wydaje mi się, że wątek w którym są wyrażane uczucia właśnie przez ból i łzy powinien zostać uszanowany !
_________________ Anelia
Ja tam bym wolał, żeby po moim odejściu powiedziano kilka ciepłych słów o tym, że byłem dobrym (oby) człowiekiem, że komuś pomogłem. A potem, po przełknięciu łzy, żeby zajęto się życiem. Jak ktoś będzie publicznie szlochał, łkał i rozdzierał szaty, opisywał sny z moim udziałem (no chyba, że wiecie w jakim kontekście ), czy tym bardziej wspominał moją agonię, to, jak już wcześniej obiecałem - wrócę i będę straszył.
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Hmmm, temat do wspominania agonii jest nawet osobno wydzielony..., więc chyba komuś on służy.
To jest temat dotyczący żałoby. Jeżeli ktoś jej nie przeżywa nie musi tu zaglądać i niepotrzebnie tracić czasu na czytanie. Jeżeli ktoś przeżywa ją inaczej, może opisać jak to jest u niego lub nie.
Stworzyłam go jako osoba przeżywająca żałobę z chęci dowiedzenia się czy inni przeżywają podobnie czy inaczej, jak?
Może trochę z niepokoju czy aby moje reakcje są, były normalne?
Jeżeli temat zostanie/został uznany za zbędny, niepotrzebny, bezsensowny proszę Moderatorów o usunięcie.
Pozdrawiam Wszystkich!
P.s. Mnie osobiście pomógł. Dziękuję.
[ Dodano: 2011-11-21, 12:13 ]
Rozumiem osoby, które nie muszą się wyżalać na forum, ale czasami jest tak w życiu, że po prostu nie ma się do KOGO gęby otworzyć i wówczas wygadanie się przez klawiaturę może okazać się bezcenne...
_________________ "Bywają rozłąki, które łączą trwale."
[quote="Zebra"]Rozumiem osoby, które nie muszą się wyżalać na forum, ale czasami jest tak w życiu, że po prostu nie ma się do KOGO gęby otworzyć i wówczas
Zebra popieram Ciebe w 100%
_________________ Tatulek [*] 12-12-2011 godz 7:50 .Spoczywaj w Pokoju.
Hmmm, temat do wspominania agonii jest nawet osobno wydzielony..., więc chyba komuś on służy.
Zebra napisał/a:
To jest temat dotyczący żałoby. Jeżeli ktoś jej nie przeżywa nie musi tu zaglądać i niepotrzebnie tracić czasu na czytanie. Jeżeli ktoś przeżywa ją inaczej, może opisać jak to jest u niego lub nie.
Zebra napisał/a:
Rozumiem osoby, które nie muszą się wyżalać na forum, ale czasami jest tak w życiu, że po prostu nie ma się do KOGO gęby otworzyć i wówczas wygadanie się przez klawiaturę może okazać się bezcenne...
Zebro, popieram Cię w 100%
Pozdrawiam Cię serdecznie
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Oczywiście zgadzam się z przedmówczyniami w całej rozciągłości. I bardzo dobrze, że wątek "żałoba" istnieje jako oddzielony od innych wątek. Niemniej nie wszyscy potrafią to uszanować, i opisują przeżywaną przez siebie tragedię w cudzych wątkach merytorycznych, nie zwracając uwagi na to, że w ten sposób zamiast podnosić kogoś na duchu - czynią wręcz przeciwnie...
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Zebro popieram w 100 % i dziękuję za założenie tego wątku. Mnie on bardzo pomaga i nie chciałabym, żeby został usunięty.
Trafnie to napisałaś !
Ja chciałabym jeszcze dodać, że to nie jest tak, że ja cały czas siedzę, płaczę i wspominam te gorsze chwile. Są momenty w moim życiu, że jednak uśmiecham się, żyję niby normalnie, staram się z każdym utrzymywać dobry kontakt, być życzliwą itp...
Jednak nie da się ukryć, że przychodzą czasami te smutne chwile, kiedy jest mi bardzo zle, ciężko - zbiera mi się i po prostu nie mam obok siebie nikogo przed kim mogłabym się otworzyć, oczyścić a to przecież jest bardzo potrzebne Jedynym miejscem , w którym mogę sobie popłakać jest to miejsce, bardzo mi pomocne ... Kiedy wylewam z siebie smutek naprawdę jest mi lżej niż gdybym miała to w sobie dusić. W ten sposób pomagam sobie...
Zebra napisał/a:
P.s. Mnie osobiście pomógł. Dziękuję.
Mnie również temat pomaga.
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie, tych którzy stratę przeżywają podobnie i tych, którzy są silni, mają obok siebie przyjaciół, którzy potrafią słuchać i nie potrzebują wylewania swojego smutku na klawiaturę !
_________________ Anelia
Czytam, czytam i tak sobie myślę po co Zebra, założyła ten wątek? Odpowiedź nasuwa się sama, wystarczy spojrzeć na ilość postów i wyświetleń.
Z całym szacunkiem dla tych, którym to całe biadolenie się nie podoba- nikt nikogo nie zmusza do czytania i pisania w tym wątku. Na forum jest multum innych tematów i każdy może wybrać coś dla siebie.
Jednym pomaga publiczne wypłakanie się, drugim to nie jest potrzebne. Każdy wyraża się na swój potrzebny sobie sposób. Nazywanie wpisów w tym wątku
granda napisał/a:
Moim zdaniem taka "twórczość" jak Twoja to własnie nakręcanie się. I (możesz się na mnie obrazić) zaśmiecanie forum.
w ten sposób może kogoś urazić, a nie po to chyba tu jesteśmy?
Podpiszę się pod słowami moich poprzedniczek, temat jest potrzebny, chociażby po to aby móc się bezkarnie wypłakać, czego w realnym życiu często nie możemy zrobić.
Zebro również dziękuję
_________________ "Ludzkość! Jaka ona szlachetna! Jakże chętna do poświęcenia...kogoś innego."
S. King
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum