Witam!
Mam 46 lat, 3 tygodnie temu miałam biopsję. Potrzebuję pomocy w interpretacji mojego wyniku:
Sanguis, mucus, granulociti multiplices, pragmenta parva endometrii in stadio proliferationis; unum fragmentum endometrii in statu infiltrationis inflammatoriae.
Bardzo proszę o pomoc!
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2013-03-08, 11:21 ] Post wydzielony do osobnego wątku, zgodnie z Regulaminem Forum.
Sanguis, mucus, granulociti multiplices, pragmenta parva endometrii in stadio proliferationis; unum fragmentum endometrii in statu infiltrationis inflammatoriae.
Tłumaczenie:
Krew, śluz, mnogie granulocyty, małe fragmenty endometrium w stadium proliferacji; jeden fragment endometrium w stanie nacieku zapalnego.
Interpretacja:
Wynik nie wskazuje na obecność zmian niepokojących pod względem onkologicznym.
Podjęcia leczenia może wymagać stan zapalny endometrium, w zależności od wielkości tego nacieku.
Więcej na ten temat, z uwzględnieniem całości historii rozpoznania i leczenia na podstawie oceny Twojego stanu zdrowia powinien powiedzieć Ci lekarz jak zgłosisz się do niego z tym wynikiem.
Pozdrawiam.
_________________ Solve calceamentum de pedibus tuis: locus enim, in quo stas, terra sancta est [Ex: 3, 5]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum