U nas jutro 5 chemia mam nadzieję, że przed-ostatnia już. Oby tylko badania był dobre... Mamcia schudła 2 kg i wymiotowała ale przecież chemia ma jakieś skutki uboczne niestety Tak to u nas wszystko w porządku nie damy się tak łatwo ! A co u Was?
Aga, dlaczego mama wymiotuje- po chemii, jak tylko zaczyna ją "mdlić" niech napije się wygazowanej coli lub weźmie tabletkę szkoda organizm męczyć wymiotami (mojej mamie przy każdej chemii do domu wystawiana receptę na lek przeciwymiotny i dwa razy skorzystała). Trzymajcie się dziewczyny i żadna z nas się nie daję "paskuda" a kysz! Pozdrawiam
_________________ [*] śpij spokojnie kochana moja (27.09.2015)
Ma mamcia przeciwwymiotne. Teraz robiła badania krwi i wyszły podwyższone neutrofile do 84% lekarz widział wyniki powiedział, że to jest ok. Ja znam normy i już naczytałam się o przyczynach takiego wyniku nie są one zbyt optymistyczne. Czy może być to spowodowane tym, że mama przyjmuje leki pobudzające szpik po chemi typu Neulasta?
Witam,
Moja mama jest po przebytej chemioterapii i raku jelita grubego. Teraz miała TK w którym wszystko wyszlo dobrze jednak pojawił się na wysokości segmentu 10 guzek podopłucnowy o średnicy 6mm z tkanek miękkich jak to interpretować? Czy jest to bardzo zły sygnał?
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2012-11-13, 19:29 ] Temat nadal dotyczy Twojej mamy, umieszczaj więc wszelkie posty związane z chorobą mamy w już istniejącym wątku.
Wątki scalone.
Guzek na wysokości segmentu 10 wielkości 6mm zbudowany z tkanek miękkich o czym może świadczyć, mama jest po przebytej chemioterapii ( rak jelita grubego) pozostały obraz w TK prawidłowy.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2012-11-13, 22:17 ] Po raz kolejny wątek scalony. Proszę zapoznać się z Regulaminem Forum, następnym razem będzie miało miejsce oficjalne ostrzeżenie.
Tak było oznaczone CEA jest 0.9 , rtg było w listopadzie tamtego roku i nic nie wykazało. Mama ładnie przytyła, żadnych dolegliwości nie odczuwa.
Dobrze scale wątki
Raczej nie scalisz. Chodzi o to, by - zgodnie z zaakceptowanym przez Ciebie Regulaminem Forum - wszystkie wyniki dot. danego pacjenta i jego choroby umieszczać w wątku, jaki ma się już założony na Forum.
Kiedy było ostatnie poprzednie oznaczenie CEA (data) i z jakim wynikiem? Z jaką datą było wykonane badanie z wynikiem 0.9?
Z jakiego powodu wykonano TK klatki - kontrolnie?
Lekarz kierujący widział już wynik?
Dokładnej daty nie znam ale około 2 tygodni temu. Tomografia była robiona pierwszy raz po chemoterapii mam skonczyła ją w sierpniu. Poza tym w TK jamy brzusznej nie było żadnych zmian. Wszystkie wyniki poza tym jednym guzkiem są bardzo dobre. Lekarz widział powiedział, że nie jest źle ale to tak przelotem a mama teraz ma mieć wizytę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum