Jak w każdym leczeniu rózne osoby indywidualnie reagują na leki.
W moim przypadku nie miałam żadnych dolegliwości po czynnikach wzrostu.
Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Niekoniecznie. U mnie na przykład było tak,że po pierwszych Neupogenach czułam się średnio. Łamało w kościach i takie osłabienie było. Po kolejnych seriach już nic nie odczuwałam, albo minimalnie. Dzisiaj wzięłam 26 już zastrzyk (od 4 chemii po każdym podaniu mam x5) i nic kompletnie nie czuje.
PS. Tak na marginesie i z przymrużeniem oka, kiedyś siedziałam i tak sobie rozmawiałam z koleżanką i się śmiałyśmy, że boli w kościach dlatego, że po każdym zastrzyku ( jak to czynnik wzrostu z nazwy) rośnie się centymetr hehehe
pozdrawiam ciepło
To jesteście szczęściary Ja po czynnikach wzrostu ledwie chodziłam, dopiero po 3 miesiącach po ostatnim zastrzyku ból odpuścił. W tym czasie miałam radioterapię i codziennie ogromnym wysiłkiem było dla mnie wstać z leżanki, na której się kładłam podczas naświetlań. A jeśli o wzrost idzie - kurcze, ja od stycznia zmniejszyłam się o 3 cm!!! Trudno mi w to uwierzyć, ale kilka tygodni temu mierzyłam sobie wzrost w przychodni. Mam nadzieję, że to błąd pomiaru lub zepsute urządzenie, bo przecież 3 cm to sporo!
Witam ,
Ania po drugiej chemii , jest już w domu i czuje się całkiem nieźle , humor jej dopisuje .
Jutro zastrzyk na czynnik wzrostu i zobaczymy jak to będzie po drugim , dziękuję za kciukasy i pozdrawiam cieplutko
_________________ Bije zegar godziny , my wtedy mówimy: '' Jak ten czas szybko mija '' - a to my mijamy .
Stanisław Jachowicz
Witam ,
Ania po czwartej chemii , trzyma się nie źle , włosy ścięte krótko ale są , trochę osłabiona ma zawroty głowy nie za często ale są , dalej dostaje czynnik wzrostu P. doktor powiedziała , że z tym czynnikiem będzie do końca chemii mamy półmetek nie jest źle ,
pozdrawiam cieplutko .
_________________ Bije zegar godziny , my wtedy mówimy: '' Jak ten czas szybko mija '' - a to my mijamy .
Stanisław Jachowicz
Ania słaba , chemia daje popalić po tygodniu , czekamy na wyniki z krwi , była wizyta domowa lekarza rodzinnego , jutro będziemy wiedziały więcej będą wyniki to wpisze na razie tyle .
Stanisław Jachowicz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum