Witam ,
Ania już po piątej chemii , daje popalić ta chemia a zbliża się szósta . Ania bierze Atosse , która nie pomaga
nie może jeść , szarpie na wymioty , są mdłości , ból żołądka do tego stopnia , że w nocy dzwoniła na pogotowie oczywiście nie przyjechali , lekarz dał numer na SOR gdzie przez telefon lekarz kazał Ani zażyć tabletkę przeciw bólową .
Moje pytanie , czym można złagodzić taki ból ? co powinniśmy zrobić ?
_________________ Bije zegar godziny , my wtedy mówimy: '' Jak ten czas szybko mija '' - a to my mijamy .
Stanisław Jachowicz
Na swoim przykładzie -paracetamol.
Poradził mi lekarz , by pół godziny przed podaniem zastrzyku na czynnik wzrostu zażyć tabletkę.
W ten sposób nie dopuszcza się do tego silnego bólu stawów i mięśni.
Pozdrawiam i oby nie bolało.
bóle żołądka po sterydach , ma ktoś jakiś sposób ?
może leki osłonowe na żołądek np.polprazol albo cos podobnego,
z domowych sposobów to płynny kisiel,siemie lniane do picia i dopiero tabletki,
takie sposoby stosowałam i nie miałam problemów z żołądkiem,
pozdrawiam
sposob wypraktykowany na sobie od wielu lat
Przed przyjęciem sterydów lek na osłonę zolądka, po pol godzinie sniadanie i sterydy bierzemy w trakcie sniadania , nie po , ale dosłownie pomiędzy jednym kęsem na drugim , to wazne .
Od czasu kiedy w ten sposob biorę sterydy ,nie mialam dolegliwości ( no może sporadycznie ale biorę je od lat , wiec i tak jest ok )
sterdy przyjmowane po jedzeniu także mogą wywoływać nudności, oraz gorsze samopoczucie i tak juz kiepskie po chemii
Siemię lniane warto pić 2-3 razy dziennie , może być mielone, łatwiejsze do przełknięcia
pozdrawiam serdecznie
_________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei.
Witam ,
Ania po 8 chemii , teraz czeka na badanie PET-CT , przetrwała i trzyma się nie źle mimo tych wszystkich dolegliwości po każdym wlewie ,
pozdrawiam
_________________ Bije zegar godziny , my wtedy mówimy: '' Jak ten czas szybko mija '' - a to my mijamy .
Stanisław Jachowicz
Witam ,
Dawno mnie tu nie było , mam wieści od Ani , jest po badaniu PET , wyniki są dobre .
Ania szykuje się do przeszczepu komórek macierzystych ,
pozdrawiam cieplutko .
Stanisław Jachowicz
Dobry wieczór
Ania od poniedziałku w szpitalu , dzisiaj czwarty i ostatni dzień chemii w tym cyklu .
Od dziś 2xdzienie przez 10 dni zastrzyki , czynnik wzrostu . Trzy dni wyjęte z życia , ale dziś już dobrze . Będę pisała co u Ani , pozdrawiam cieplutko .
Stanisław Jachowicz
Dobry wieczór
Wieści od Ani , nadszedł kryzys , bóle kości , wymioty , biegunka . Dzisiaj Ani podali płytki krwi . Na chwilę obecną tylko tyle wiem , trzymajcie kciuki za Anię ,
pozdrawiam cieplutko .
Stanisław Jachowicz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum