Majbas, ale Ty jesteś czujna
Wczoraj odebrałam wyniki TK, wygląda na to, że wszystko czyste W piątek mam konsultację z lekarzem, czekam na jego potwierdzenie bo jeszcze to do mnie nie dociera, stres schodzi.
Saovine, ekstra wiadomości! U mnie też czysto, 9 grudnia minęły dwa lata od rozpoznania. Mam się świetnie, czasem noga puchnie mocniej, ale nauczyłam się już żyć z lekkim obrzękiem.
Miło jest czytać takie Wasze wiadomości nawet jak nie piszę nic to czytam i jestem myślami!
Saovine, lady_carrot, jak dobrze czyta się takie informacje. Fajnie, że dzielicie się z nami, bo to pozytywnie nastraja. A pozytywne myślenie sprzyja nam wszystkim. Pozdrawiam i kibicuję
Bardzo Wam dziękuję
lady_carrot, super wieści! Fajnie że się odezwałaś <3
Dziś miałam wizytę u Prof. Rutkowskiego, potwierdził - wszystko w jak najlepszym porządku i poinformował, że czeka mnie jeszcze jedna TK za pół roku a potem już RTG i USG.
Ufff można świętować!!
Saovine, naprawdę świetne wiadomości . Bardzo, bardzo się cieszę Pół roku szybko minie, a najgorsze 2 lata masz już za sobą Powiedz mi jak często robisz USG węzłów? Pytam, bo jedziemy na podobnym wózku, a ja ze względu na TK nie robiłam za często USG węzłów pachowych, bo były one widoczne własnie na TK. A przy najbliższej wizycie już skierowania na TK mogę nie dostać. Pozdrawiam serdecznie.
arawis, dziękuję, cieszę się że u Ciebie też jest ok.
Ja jak na razie nie robię USG węzłów, zrobiłam tylko raz po limfadenektomii i to z własnej inicjatywy bo wyczułam zgrubienie w pachwinie. Mój lekarz mówił, że nie ma potrzeby.
Arawis mi lekarz powiedział że co 3 miesiące będe miała badanie usg węzłów pachowych i brzucha a co 6 dodatkowo rtg płuc. Więc jak widzisz wszystko zależy od lekarza prowadzącego.
Justyna_206, może dlatego nie zalecał Saovine wykonywać USG węzłów bo miała badania TK. Z drugiej strony nie wiem jak szeroki zakres ma badanie TK jeśli chodzi o doły pachwinowe. Pachowe wiem, że obejmuje i z tego co mi lekarz powiedział, to również nadobojczykowe..
No ja miałam TK w październiku ale co 3mies. Zalecił badania USG węzłów pachowych . Mówił lekarz że TK jeśli robić to klatki piersiowej brzucha i miednicy.
No właśnie, co lekarz, to inna opina.. Wrzucam w załączniku zalecenia, które dostałam po limfadenektomii od prof. Rutkowskiego, o ile mi się uda dodać. Te, zaznaczone w kółeczku - najważniejsze. I o ile dobrze rozumiem, to przedmiotowe i podmiotowe badania blizny i węzłów, to nic innego jak albo własnoręczne badanie węzłów albo przez lekarza..
arawis....nie widać okienka obok, a mam wrażenie, że też jest ważne bo mówi o częstotliwości badan, dasz radę wstawić fotkę z tym okienkiem? bardzo proszę, i jeszcze zapytam czy wszystkich parametrów czerniaka te badania (zdaniem profesora) dotyczą?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum