25 maja odebrałam wynik TK.
W por. do badania poprzedniego TK klatki piersiowej z dn. 20.01.2012 widoczna progresja zmian, w postaci powiększenia ognisk meta w płucach. W badaniu aktualnym największa zmiana zlokalizowana w przyleganiu do górnego bieguna lewej wnęki i górnej części lewego obrysu osierdzia o wym. ok. 43x32x44mm, w segm. 1/2 lewego płuca, przy lewym obrysie śródpiersia, aktualnie o wym. ok. 19x21x18mm, w segm.3 lewego płuca, przywnękowo o wym. ok. 22x14x16mm, na pograniczu segm. 4 i 5 prawego płuca o wym. ok.15x17mm, w serm. 9 prawego płuca śr. ok. 10mm i mniejsze,rozsiane w miaszu obu płuc.
Ponadto pojawił się powiększony węzeł chłonny, w obrębie śródpiersia górnego, w lokalizacji przynaczyniowej węzeł chłonny 13x15mm. Nie stwierdzono powiększonych węzłów chłonnych śródpiersia i wnęk.
Struktury naczyniowe klatki piersiowej w normie.
TK jamy brzusznej
Wąrtoba niepowiększona o prawidłowym cieniowaniu miąższu. Drogi żółciowe nieposzerzone. Pęcherzyk żółciowy cienkoscienny bez uwapnionych konkrementów. Śledziona niepowiększona bez zmian ogniskowych. Trzustka niepowiększona, o prawidłowych obrysach ,bez zmian ogniskowych. Nadnercza prawidłowe. Nerki obustronnie o prawidłowym położeniu, wielkości, obrysach i cieniowaniu miąższu. UKM-y nieposzerzone bez cieniujących konkrementów. Moczowody w obszarze badania nieposzerzone. Przestrzeń zaotrzewnowa bez powiększonych węzłów chłonnych. Duże naczynia prawidłowe.
Chemioterapia została zakończona.
Dzisiaj w CO w Warszawie podpisałam zgodę na Badanie kliniczne Ipilimumabem.
Jeszcze tylko badania i zacznę leczenie.
Przepraszam,że nie pisałam ale to były dla mnie ciężkie dni i wolałam nie zapeszyć możliwosci udziału w badaniach.
A Wasze kciuki bardzo mnie wspierały.Dziękuję.
Barbara
_________________ Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
— Paulo Coelho
Dzisiaj w CO w Warszawie podpisałam zgodę na Badanie kliniczne Ipilimumabem.
Jeszcze tylko badania i zacznę leczenie
Basiu - przykro mi z powodu progresji , ale cieszę się , że zaczynasz leczenie ipi -niech przepędzi gada z Twojego organizmu.
Walczymy
ściskam Cię Agnieszka
Jutro bedę miała pierwszy wlew Ipilimumabu podany w ramach badania klinicznego.Tak bardzo się cieszę.
Bardzo dziekuję Wszystkim za kciuki i wsparcie.Pomogło
DSS-Madziu-Kocham Cię
[ Komentarz dodany przez Moderatora: DumSpiro-Spero: 2012-06-26, 13:18 ]
_________________ Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
— Paulo Coelho
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum