Zabieram się od trzech dni. Pranie robię, ubrań do prasowania przybywa ... i już moje mieszkanie zaczyna tonąć w rzeczach do prasowania ... Przyszłam z zakupów i miałam zabrać się za prasowanie ... ... zrobiłam sobie sałatkę i po zjedzeniu sałatki mam zabrać się do prasowania ... ... jem ją od pół godziny ...
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Witaj Justynko wraz ze swoimi gośćmi
Podziwiam Twoje samozaparcie... u mnie też niekiedy gdy Szefowa nagotuje jakiś specjałów na kilka dni to... poświęcam się i jem od razu kilka porcji aby nie męczyć się przez cały tydzień...
Co świeże to świeże
ja też
Zrobiłam sobie całą michę sałatki greckiej. Ta sałatka na drugi dzień jest niedobra. A mnie choćby się ulewało, to nie może się zmarnować. Będę paluchami popychała i w przełyk ugniatała
Prasowanie: I tura zakończona; uff... tzn. wyprasowane 'ubrania letnie' na tę ciepłą porę roku. Zostały do wyprasowania ubrania 'cieplejsze' (to pół biedy ) i firanki oraz zasłonki . Przewidywany czas prasowania II tury: jutro. Prawdopodobnie .
A teraz pękam z dumy, że odwaliłam tyle roboty, która leżała, leżała, aż się doczekała
A teraz znów o 'małych szczęściach' , a to dlatego, że znajoma na FB zapodała wywiad "Doceń to, co masz! Warto dostrzec małe radości w codzienności"
Także nie mogłam przepuścić okazji, aby parę słów nakreślić, napisać, przypomnieć (po raz setny), utrwalić itp., że 'doceń to, co masz', i nawet drobiazgi, a być może jeśli spojrzysz w tył, to okaże się, że wcale to nie były drobiazgi. I być może, te małe rzeczy okażą się wielkimi rzeczami.
To moje małe szczęścia:
Kupiłam sobie rower (już się chwaliłam ), i teraz po pierwsze jeżdżę na nim do pracy (ok. 25 min., w standardowym korku dojazd mzk: ok. 40 min.). Ale nawet czas zyskiwany na dojeździe do pracy nie cieszy jak sama jazda na rowerze.
Wczoraj wieczorkiem, gdy już nie było patelni na dworze, wsiadłam sobie na rowerek i mogłam sfotografować zachód słońca w innym miejscu niż u siebie na osiedlu.
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/598802_408930969150028_1219732106_n.jpg
I teraz będę mogła sobie częściej robić takie krótkie wycieczki wieczorkiem .
Upatrzyłam sobie miejsce, które bym chciała sfotografować (i tak o nim myślę od dłuższego czasu, ale zawsze jakoś się nie składało). Nawet planuję dziś tam pojechać, ale ... nie wiem czy chce mnie się jeszcze dziś przebierać nóżkami
Fakt faktem , rowerek fajna rzecz
Siedzę sobie przy stole, piszę na laptopie, jem, piję i tysiąc innych rzeczy i patrzę na okno. Widzę swoje wypielęgnowane przeze mnie rośliny doniczkowe (i radość mnie rozpiera ), za oknem krzaki zielone .
Ot takie głupotki ...
Akurat za siedzeniem u siebie w domku i patrzeniem na swoje roślinki, to co za oknem itp. bardzo tęskniłam, gdy leżałam tygodniami w szpitalu. Gdy wracałam ze szpitala do siebie do mieszkania, chciałam się przytulać do swojego mieszkania
Dawno nie było cytatów:
"Jeśli chcesz człowieka uszczęśliwić, nie dodawaj nic do tego, co posiada, ale ujmuj mu kilka z jego życzeń." - Epikur
"Jeżeli będziesz żył wedle swojej natury, nigdy nie będziesz biedny: jeżeli wedle ludzkich mniemań – nigdy nie będziesz bogaty." - Epikur
[ Dodano: 2012-06-19, 07:42 ]
Dzień dobry
znalezione w sieci:
"Bo widzisz w tym świecie niestałym
Trza się umieć cieszyć małym (...)"
No co Ty?... nie żartuj, chcesz aby mnie uszlachtowali Twoi wielbiciele?
Justynko jest moim gadaniem nie Twoim, niekiedy właśnie tyle mam do powiedzenia, i dziś jest taki dzień.
Kwiatuszkiem przywitałem się i uściskiem pożegnałem...
Okazuje się że gadanie ma wpływ również na pisanie
jeśli Ci to w jakiś sposób pomoże to ja też planu nie wykonałam góra prania czeka i kolejne się suszy...
chociaż w sumie to może się wezmę i w czasie meczu machnę to pranie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum