Zuziu przede wszystkim nie wiem,czy mogę pisać o tym w wątku merytorycznym.No ale spróbuję.Przy mamie pomaga mi 2 razy w tygodniu teściowa(święta kobieta,ale ma już swoje lata)oraz moja koleżanka-pielęgniarka,która przychodzi ,gdy jest duża robota do zrobienia(mycie włosów,zmiana pościeli).Staram się nie wykorzystywać innych wtedy,kiedy jestem w domu.Stan alertu jest ogłaszany,gdy jadę na 3 dni na chemię.Wtedy dyżury u mamy rozpisane są na wiele osób(rodzina,przyjaciółki,koleżanki).Przez rok miałam pomoc pielęgniarską,ale w ostatnich latach nie mam,bo nie mają kontraktu z NFZ na takie usługi jak opieka nad chorym leżącym(świadczą tylko usługi typowo medyczne,np pielęgnacja odleżyn,a moja mama odleżyn ,pomimo 4 lat leżenia nie ma, i pielęgniarki też nie ma.Robotę robi Gosia samosia(na szczęście nie zawsze sama).
Myślałam o Tobie nawet na urlopie, więc w poniedziałek też będę:) Cieszę się, że wszystko idzie ku dobremu:) Pamiętaj, że ktoś musi być zdrowy! W końcu jakoś te statystyki trzeba wyrobić:)
To obiecuję że w poniedziałek będę intensywnie myślec.Masz teraz 3 dni?
_________________ Babcia - Leiomyosarcoma, przerzuty na płucach, wątrobie, mostku i śledzionie
Moja najdzielniejsza na świecie(*)kiedyś wyjdzie mi na spotkanie
Małgosiu, bardzo się wzruszyłam. Pamiętałam o Tobie w mojej wieczornej modlitwie. Zawsze bedę Cię wspierac. Nie znam Cię, ale stałaś się mi bliska! Trzymam kciuki!
nanana jeszcze jedna chemia!
Jak to szybko zleciało:)
Nie instruuj doktora! Jak każe tak rób!
Jeszcze trochę wytrzymaj kochana! Już tyle zniosłaś, a może ta ostatnia chemia akurat go dobije...
Buziak!
_________________ Babcia - Leiomyosarcoma, przerzuty na płucach, wątrobie, mostku i śledzionie
Moja najdzielniejsza na świecie(*)kiedyś wyjdzie mi na spotkanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum