Pospałam trochę,może troche rozsądniej się odżywiam.
Te dni w ciężkim stresie zachwiały mocno moim zdrowiem.
Mąż nawet jak do mnie mówi ,pozornie na temat,
to jednak jest jakby w równoległej rzeczywistości.
Skoki temperatury są niesamowite,od rana - zimno albo gorączka.
Ludzie dzwonią,pytają o zdrowie męża,pozdrawiają,opowiadam mu o tym.
A za chwilę nie pamięta o czym mówiliśmy.Nie poznaje gdzie jest.....
KOszmar odchodzenia...
Mario, Twój Mąż ciągle walczy...chociaż wiemy, że mimo Jego największej determinacji i woli życia, walkę tą przegra...
Ściskam Cię, codziennie Cię czytam...
Dziewczyny,tutaj raczej nie stan fizyczny gra role w tym dbaniu o siebie lecz psychiczny. Psychika osob walczących o zycie bliskich jest w tym okresie tak poszarpana ze ciało przestaje nas sluchac i,przepraszam ze uzyje tego slowa"wylażą" pozniej z nas dotąd ukrywane choroby. Ten stres,skomulowany w okresie kiedy jestesmy zmobilizowani na walkę i tak da o sobie znac. Wczesniej lub pozniej doswiadczymy jego skutki. Mi to odbiło się wylewem, chwala Bogu, tylko w nodze. Człowiek nie jest z żelaza choc i ono jest poddane korozji. Wiec "rekonwalescencja" nasza chyba bedzie trwala bardzo dlugo.
Mario dwa miesiące temu odchodził mój kochany Tato, w domu, wśród osób, które kochał i które go kochały... Odszedł cichutko i nagle. Spodziewałyśmy się tego, ale i tak Jego odejście nas zaskoczyło. Też był półobecny, ale czuł naszą obecność, naszą miłość, czuł się bezpieczny. To ciągle boli, ale gdzieś tam w środku jest takie uczucie, że wytrwałyśmy, że byłyśmy...
Trwaj Mario i ... będzie dobrze, chociaż niełatwo, ale będzie...
Pozdrawiam i tulę. wiki
_________________ Pomiędzy ziemią a niebem kwitną pola nadziei
Trwam ,a cóz innego może się dziać.
Dbanie o higienę,karmienie ,leki.
Mówię cicho,o tym co dzieje się wokół nas, a mąż mi odpowiada.
Takie są te nasze dni i noce.
Spokojne już,ale takie smutne.
Chociaz nie całkiem ,dzisiaj mąż śpiewał dla mnie .
Był zadowolony że jest wymyty,ogolony,pachnący.
Odezwał się macho.
Zdumiewajace ,jak to poprawiło moje samopoczucie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum