Ja jako laik przeczytałam bez zrozumienia lub z nim, ze przerzuty są prawie w całej jamie brzusznej, skoro napisałaś ze wyniki dwucyfrowe są jednoznaczne tzn, że rak jest w jelicie i płucach? Przepisała wszystko co jest tam wpisane
skoro napisałaś ze wyniki dwucyfrowe są jednoznaczne
To nie oznacza, że jednocyfrowe są zupełnie bez podejrzeń. Każdy wychwyt znacznika jest lekko podejrzany, a pod uwagę trzeba zawsze brać całość wywiadu, charakter zmian jeśli chodzi o wielkość, naciekanie itp itd.
Tutaj z pewnością są zmiany nowotworowe w jelicie grubym, węzłach chłonnych w obrębie jamy brzusznej, otrzewnej, prawdopodobnie kościach.
Co do płuc, mamy dwa fragmenty:
Cytat:
W obu płucach bardzo liczne zmiany guzki e do 5 mm w segmencie 3 płuca prawego, zmiany poniżej rozdzielczości PET, bez wzmożonego metabolizmu 18F-FDG.
oraz
Cytat:
Wątroba powiększona 215 mm w wymiarze cc o niejednorodnej densyjności:
w obu płucach bardzo liczne ogniska, obszary wzmożonego metabolizmu 18F-FDG SUVmax FDG= 13,1.
Czy w drugim fragmencie nie miało być czasem "w obu płatach"?
W dniu dzisiejszym dowiedziałam się, że tata będzie miał operację i robioną przetokę gdyż guz w jelicie jest duży i grozi to "przytkaniu", powiedziano mi również, że już tylko czeka mnie leczenie paliatywne ze względu na zbyt duże rozsianie nowotworu.
duzo sił!!
tata bedzie wiedział co to za zabieg Mu zrobią? Dla wielu ludzi to jest szok i trudno im sie pogodzić z takim rozwiązaniem mimo ze czesto jest konieczne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum