mam pytanie bo pisałem maila do Pana doktora na maila co podałeś predzej w moim wątku ale znalazlem też taki adres ? tomasz.sarosiek@magodent.com.pl który może być poprawny ładnie napisalem mam nadzieje ze Pan doktor odpisze chociaż wątpie że odpisuje na maile bo pewnie nie ma czasu tak czy siak napisałem na dwa adresy email
Podałem najnowszy, według mojej wiedzy, adres email.
Doktor zawsze, odpowiada na maile. Zwłoka jest możliwa, tylko w przypadku urlopu.
Bardzo dobrze zrobiłeś.
_________________ Boże, użycz mi pogody ducha. Abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić. Odwagi, abym zmieniał to co mogę zmienić.
I mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.
Mam pytanie ile dniowa lub godzinna jest chemioterapia schematem GEMOX ? nie mogę znaleść odpowiedzi , jeśli w poruwnaniu do chemi schematami Vip/T-bep , jest ona łagodniejsza czy agresywniejsza dla pacjenta ?
Gemox to gemcytabina w 1 i 8 dniu oraz oksaliplatyna w 1, cykle 3-tygodniowe.
Źródła podają jako skutki uboczne neutropenię, trombocytopenię, neuropatię - stopień ich nasilenia może być różny, to już zależy od Twojego organizmu. Trudno z góry określić co się będzie działo i czy w ogóle wystąpi. A jak znosiłeś poprzednie schematy? I jak wygląda teraz morfologia?
scorpion1611,
Ten schemat nie wymaga hospitalizacji - więc jeśli wszystko będzie przebiegać standardowo to Gemox dostaniesz ambulatoryjnie.
Leczenie będzie w W-wie? Kiedy zaczynasz?
Jak się ogólnie czujesz?
Czekam na decyzję czy w moim szpitalu podadzą mi właśnie ten schemat , jeśli nie jadę do warszawy , jesli tak to odbiorę u siebie - bo mam blisko , a po tym schemacie gemox wylatują włosy ?
[ Dodano: 2017-02-28, 23:03 ]
Czuję sie dobrze zaczynam po niedzieli , ale są przeżuty w lewe płuco juz ostatnio jeden guzek wycieli a teraz jest ich kilkanaście malutkich ognisk (pierwotnie guz był wklejony w lewe płuco po chemi zmniejszył się i odkleił się od płuca ), i lipa ciekawe czy chemia to mi zniszczy te nowe ogniska w płucu i śródpiersiu -odnowa po raz 3 w tym samym miejscu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum