a dziękuję za wszystkie słowa otuchy
ostatni tomograf nie jest zadowalający:
powiększył się węzeł chłonny w okolicach trzustki z 54 na 64 mm
guzek w wątrobie z23 na 33mm
kolejny z 12na 17mm
reszta zmian nie jest opisana czyli wychodzi na to że bez zmian, lecz czekam za dokładnym opisen moja Pani doktor dała płyty do porównania ponieważ z wyjściowym tomografem z stycznia 2013 nie ma progresji a z tym z listopada 2014 niestety jest.
czekam na telefon co dalej...
przypominam wziełąm już nexawar, chemioterapie DCF, doksorubicyne+nexawar, znów nexawar, FOLFOX 4, chemioterapie PG ,cóż jeszcze mogą mi zaproponować? PG biorę od 2 lat bez przerw początkowo zmiany się zmniejszały teraz znów rosną...
jak wygląda leczenie HCC poza granicami kraju?
są może jakies badania kliniczne w których mogłabym wziąć udział?
miał ktoś z Was do czynienia z immunoterapią ? 30.04 mam wizytę u profesora w tej sprawie
więcej napiszę jak doczekam się telefonu z dalszymi informacjami
i mam jeszcze 2 wiadomości dobrą i złą. Dobra jest taka że czuje się super i mam siły podjąć się dalszemu leczeniu a zła jest taka że moja doktor zwalnia się z pracy była ze mną od początku czyli od jakiś 6 lat a niedługo będziemy musiały się pożegnać...
[ Dodano: 2015-04-13, 11:05 ]
właśnie się dowiedziałam że nie dostane chemii jest pewnien progres ;( ale 2 lipca mam kolejny tomograf i zobaczymy jak to rośnie i wtedy jakaś chemioterapia kolejna tymczasem 30kwietnia jadę w sprawie immunoterapi