Mam jeszce jedno pytanie.Tata na pare dni przed tk mial przeziębienie.Czy wynik w tk będzie wiarygodny? Czy radiolog bedzie w stanie doróżnić zmiany infekcyjne od tych nowotworowych????
_________________ Miec nadzieję na nadzieję i wierzyc, że wiara istnieje..
Czy jak lekarz ma sobie jutro sciągnąć komputerowo tk taty to będzie tam też opis???? Orientujecie się??? Tatat dzis nie odebrał opisu z przychodni a jutro być może tez nie damy rady odebrać i się martwię czy doktor będzie musiął sam wszystko porównywać?
Dzieki.Pytałam na oddziale.Telefonicznie lekarz dyzurny poinformował mnie,że taki opis wcale nie bedzie potrzebny,że oni żadko patrza na opis tylko na obraz.
Teraz martwie się,że dotychczas patrzył tylko na opis a tk nie oglądał.Może dlatego,że nie było zmian w stosunku do pierwszego?? Ja to zawsze mam czym sobie głowę zawracać.
[ Dodano: 2012-03-20, 20:29 ]
Jesteśmy po konsultacji.Lekarz przed nami miął 4 godz. operację i był padnięty.Przejrzał ja tak ogólnie i mówił,że on cech wznowy i przerzutów nie wiedzi.Zaniepokoi mnie mówiąc o tym obszarze tkankowym, który zawsze w tk mial 12 a teraz coś o 18 wspomniał ale kazał odebrać wynik-opis bo on nie ma dobrego sprzętu takiego który nakładałby obrazy.Znowu się martwię bo skoro to coś urosło tzn.,że nie jest dobrze??? Mam nadzieję,że pomylił pomiar bo był na prawdę b.zmęczony.W każdym razie on niby nie widzi nic złego.
Opis ttk z 12.03 po porównaniu z tk z 12.02 2011 : Obraz bez istotnych różnic.
Taki krótki opis tata ma.Tzn. wymienione jeszcze narządy, śródpiersie ,że top wszystko bez istotnych róznic.
Niby ok ale się amrtwie bo może to rośnie ale mało i oni nic nie piszą.jak myślicie???
Ale ten opis właśnie tak brzmiał:
Po dożylnym podaniu środka.....w porównaniu z badaniem poprzednim z 14.o2.2011 obraz struktur śródpiersia, miąższ płuc, struktury kostne bez istotnych róznic.
Było 1 zdanie.Tata mi przedyktował.Bardzo lakoniczny opis.
Chciałabym wierzyć ale ciągle niepokoi mnie to ,że lekarz przegladając tk bez opisu mówil coś o 18mm zmianie tkankowej(szczątki pooperacyjne) a ona zaraz po operacji i w pet opisana była jako 12-13mm.Skąd ta różnica? Zadzwonię i poproszę o to by jeszcze raz to obejrzał, moze się zgodzi.Liczę jeszcze na to,że on się pomylił.
Może tak być,że tata miał 4 tk i za pierwszym razem była tylko ta zmiana opisana a potem to już było pisane,że albo jak uprzednio albo porównywalne do ostatniego i przez te 2 lata urosła o 5 mm a to zostało nieuchwycone????
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum