Radi, czasem myślę,że jakby spisać nasze historie w krótkie opowiadania, to powstałoby dzieło ogroooomne Czasem aż się wierzyć nie chce,że to wszystko "prawdziwe życie".
Uśmiechaj się często, mocno przytulaj Milenkę, mów ukochanej żonie,że ją kochasz i dbaj o siebie i rodzinę
aaaa i powtarzaj jak mantrę JEST DOBRZE, bo przecież JEST DOBRZE
Czerniak złośliwy, Clark III, naciek 9 mm
Melanoma epithelioides partim fusocellulare typus nodularis cutis, exulcerans, T4bN1aM0
» Mój wątek na tym Forum «
Radi, czasem myślę,że jakby spisać nasze historie w krótkie opowiadania, to powstałoby dzieło ogroooomne Czasem aż się wierzyć nie chce,że to wszystko "prawdziwe życie".
Uśmiechaj się często, mocno przytulaj Milenkę, mów ukochanej żonie,że ją kochasz i dbaj o siebie i rodzinę
aaaa i powtarzaj jak mantrę JEST DOBRZE, bo przecież JEST DOBRZE
A my tu jesteśmy
Tak, też o tym myślałem.
Taka księga "doświadczonych".
Obnażająca niedostatki tego świata a przede wszystkim ludzi.
Od niegodziwców do wirtuozów medycyny.
To co nas otacza (niedoświadczenie lekarzy, niedbalstwo, niezrozumienie, wścibstwo a również bezinteresowność i szlachetność), zależy od ludzi.
Spisać każdy wątek przeżyć i wydać pod patronatem Fundacji- to warte grzechu jest?
Co o tym sądzicie a może? Może wydzielić ów post, w nowym wątku i posłuchać tych, co mogą w temacie "takiego doświadczonego życia" powiedzieć - napisać najwięcej?
Tak, też o tym myślałem.
Taka księga "doświadczonych".
Obnażająca niedostatki tego świata a przede wszystkim ludzi.
Od niegodziwców do wirtuozów medycyny.
To co nas otacza (niedoświadczenie lekarzy, niedbalstwo, niezrozumienie, wścibstwo a również bezinteresowność i szlachetność), zależy od ludzi.
Spisać każdy wątek przeżyć i wydać pod patronatem Fundacji- to warte grzechu jest?
Co o tym sądzicie a może? Może wydzielić ów post, w nowym wątku i posłuchać tych, co mogą w temacie "takiego doświadczonego życia" powiedzieć - napisać najwięcej?
Pozdrawiam
obertas
Obertas, to by była powieść o życiu, miłości, nieudolności, marzeniach, walce, bólu,, przyjaciołach, wrogach, życiu po życiu...... i o wspieraniu się i porzucaniu..... i nowym- innym patrzeniu na świat tymi samymi oczami .... i o tym jak świat się kręci jednym w chwili ,jak innym się zatrzymuje.... Pewnie byłaby bestselerem
Melanoma epithelioides partim fusocellulare typus nodularis cutis, exulcerans, T4bN1aM0
Nie jest priorytetem, by było To na topie gdzieś tam.
Finanse są potrzebne, jednak u mnie nigdy nie były najważniejsze. Bez nich też nie jest najlepiej.
Jeśli można choć jednej osobie, pomóc w ten czy inny sposób, to już samo w sobie jest sukcesem. Inne wygrane bledną przy tej jednej- życiu.
Każdy "doświadczony bagażem choroby" wie to najlepiej.
obertas
PS.
Gdyby mi czas jeszcze pozwolił na takie pisanie, pewnie bym coś naskrobał.
Z drugiej strony..... nigdy nie mów nigdy.
z ta renta to ...... wszystkich co ustalają prawo, ja to już mam za sobą i na 3 lata jestem spokojna... życzę żeby Tobie też to jakoś się ułożyło
co do kontroli tych znamion to zakładaj sobie zeszycik , narysuj sylwetkę człowieka czyli ciebie i zaznacz tam na nim wszystkie miejsca gdzie znamiona występuje, opisz kolor kształt wypukłość rozmiar i tak sprawdzaj i porównuj raz na 3 mce, jeżeli masz aparat cyfrowy zrób znamionom fotkę, - będziesz miał porównanie. niby dużo zachodu ale oszczędza stresu i nerwów
napisz kiedy masz wizytę to może się spotkamy bo ja też na początek lipca jestem zapisana, ja mam sprawne łapki to Ci trochę pomogę jak pozwolisz . a maleństwo masz cudne. tylko całować i tulić
Radi, wiadomości co do zdrowia bardzo dobre! Mówiłam,że JEST DOBRZE
ZUS..... to chyba następny rozdział naszego bestselleru (przed nim już tylko będzie NFZ);))) Ja po 3 latach w końcu dostałam maleńką rentę. Dlaczego tak późno? Bo moja niewiedza, bo byłam niesamodzielna a nie było kogoś, kto by mi pomógł, bo On odizolował mnie od świata a sama nie wiedziałam jak się tym zająć..... ehhhh dużo by gadać.
Najważniejsze,że jesteś już w domu, tulisz swoje dziewczyny
Smuci przegrana bitwa z ZUS.
Pamiętaj walcz, wykorzystaj wszystkie możliwe drogi, by wygrać wojnę o swoje.
Masz do tego prawo.
Pozdrawiam
obertas
PS.
Książka poprawiła by Twoje finanse.
Może ktoś jeszcze, po jej analizie zmienił by pewne złe normy prawa?
Zachowań systemu czy w ogóle wszystko, to co źle funkcjonuje!
Radi, cieszą Twoje dobre wyniki 'zdrowotne'. Trzymam kciuki za wygraną z czerniakiem dalej oraz za 'wygraną z ZUS-em'. Ucałowania dla całej Twojej cud rodzinki.
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum