Maciek76, jedz we wtorek z Tata na oddzial , domagaj sie leczenia....a jak dalej bedzie jakas sciema szukaj konsultacji onkologicznej prywatnie....
dzielilam sie z Toba moimi doswiadczeniami jak i rowniez od 2 dni mowilam mojej Mamia ze w św barbarze jest nowy oddzial onkologii i w momencie kiedy jest przed 6-ta chemia i przed naswietleniami mozemy pomyslec o zmianie szpitala . (Mamusia mieszka na Pogonii) bo Mama tak nie lubi szpitala na raciborskiej w katowicach
I czekalam na Twoje informacje , ze ta wszystko hula jak nalezy ....
i liczylam , wierzylam , ze tam ok....a tu ..niewiadoma
Masz juz tyle wiedzy , wiedzy z tego forum , ze na pewno bedziesz walczyl najlepiej
pozdrawiam
Witam, mój Tata dzisiaj znowu nic nie załatwił w św Barbarze po Pan Ordynator nie miał czasu, jak to powiedzial lekarz na pulmonologi jest dzisiaj nieuchwytny!! Ręce kó.... opadają!! a tak na marginesie to co napisałaś ananav że otworzyli tam w maju onkologię to lekarz powiedział że jeszcze nie otworzyli Jutro Tata idzie do onkologa w Dąbrowie do szpitala na Mydlicach i mam nadzieję że on Go gdzieś pokieruje bo czas leci a my stoimy w miejscu!! pozdrawiam
no, na prawde opadaja....!!!
Mamusia lezala w szpitalu na pulmonologii w marcu i bylo glosno , ze otwieraja , a pozniej sama czytalam artykul ze w maju ma byc otwarta , za wprowadzenie w blad ...bardzo przepraszam
Mamusia moja jest przed 6 chemia i przed ewentualna radioterapia.... i nawet same myslalysmy by moze do sw. barbary na radioterpie sie przeniesie....
a tu nic :(
Mama dostala sie na onologie do Katowic na raciborska, po jakis tam protekcjach ( z dnia na dzien ) bo przyznam sie ze o onkologii w D.G. prawie nic nie wiemy jedynie ,ze to polsko - amerykanska klinika.
A na raciborskiej sa najkrotsze terminy , Mama juz kilka razy sie spotkala z Pania na oddziale , ktora bedac z Zabrza wybrala Katowice a nie Gliwice z powodu dlugiego oczekiwania
3mam kciuki by jutro Tata wszystko pomyslnie zalatwil
Witam, u nas dzisiaj dużo lepiej!!
Tata dostał skierowanie na CHT I PN czyli wiem co to oznacza. Termin ma jutro ustali ale pan Onkolog powiedział że musi to byc przyszły tydzień! Przed cht ma zrobic tk klatki no i morfologię! A wszystko w Dąbrowie! pozdrawiam i zaraz napisze podziękowania dla Ca.....! Wielkie dzięki! pozdrawiam
Wszyscy się cieszymy chociaż na tą chwilę.... Dużo zdrowia dla Mamusi ananav! Spokojnej Nocy Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-08-29, 22:52 ]
Mam pytanie, gdzieś tu wyczytałem że nie powinno się robi tk pluc przed chemioterapią? a mojemu Tacie Onkolog zlecił to badanie! Czy to znaczy że żle robi?
Maciek76, TK robi się wtedy kiedy onkolog stwierdzi, że jest taka potrzeba. Napewno chce się upewnić jak od lipca po operacji wyglądają płucka.
Nie martw się bedzie ok
_________________ "Odnajdź w sobie zalążek radości, a wtedy radość pokona ból"- R. Campell
Nie czytalam nigdzie o tym , ze nie robi sie przed chemia TK
W przypadku mojej Mamy , nie podano by 4 chemii bez kontrolnego TK
i tak miala Tk w srode a chyba w piatek 4 chemia...
Jak rowniez P doktor powiedziala , ze beda to TK po 3 chemii traktowac jako wyjsciowe bo sami nie mogli przed chemia zrobic TK bo nie bylo juz na to czasu , a guz na TK , ktore bylo przed diagnoza jakies 3 tyg mogl jeszcze do chemii urosnac
Tatko wszystko pozałatwiał jak należy Tk ma na 4.09 wynik ma byc 7tj w piątek a do szpitala na chemię ma się stawic 13.09 (mam nadzieję że nie będzie pechowy)..pozdrawiam
W poprzednim TK z lipca na pewno nie ma mowy o tym guzku 11mm a i rtg po opercji tez było robione i też nic o tym guzku nie było. W pierwszym Tk jest mowa o guzie pierwotnym tym który został wyciety jak i o tym w nadnerczu ale tak jak jest napisane w tym drugim Tk jest to najprawdopodobniej zmiana łagodna. Póżniej wkleje pierwsze Tk.
[ Dodano: 2012-09-08, 09:05 ]
W załączeniu TK z poprzedniego badania przed operacją
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2012-09-08, 18:34 ] Mała prośba - wrzucaj zdjęcia jako załączniki do posta, nie jako linki z fotosika czy innych serwisów zewnętrznych. Raz, że pliki w tego typu serwisach czasem znikają, a dwa - linkując od nich bezpośrednio otrzymujemy zdjęcie dużo mniejsze, niż jest ono w rzeczywistości.
Świeże TK było wykonane na tym samym sprzęcie, co poprzednie? I opisywane przez tego samego radiologa?
Była dostarczona płytka z poprzednik TK do porównania?
Trochę niepokojąco wygląda ten opłucnowy guzek w płucu prawym, jak i powiększone węzły podostrogowe (15x9 i 12x7 mm). Węzły tej wielkości nie muszą być wcale zajęte nowotworowo, aczkolwiek w poprzednim badaniu mowa była tylko o pojedynczym węźle wielkości 13x10 mm.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum