Nie wiem co to oznacza ,ale wydaje mi sie ,ze gdyby było coś ponad to co w poprzednim tk ,to napewno byłoby to w opisie ,w tym wypadku chyba nie ma zmian-tak to rozumiem, ale poczekajmy co na to specjaliści tego forum.
Czy coś ponad to jest w opisie badania?
W medycynie remisja (łac. remissio) to okres schorzenia, który charakteryzuje się brakiem objawów chorobowych. Określenie to jest stosowane w odniesieniu do chorób przewlekłych o przebiegu nawracającym (np. hematologia, onkologia, psychiatria, laryngologia, urologia ).
Pojęcie dotyczy również chorób wirusowych, w przypadku których genom wirusa po przedostaniu się do organizmu pozostaje w nim do końca życia, okresowo ujawniając objawy, bądź też pozostając w uśpieniu. Zwyczajowo nie mówi się o opryszczce jako o przewlekłej chorobie przebiegającej z nawrotami, aczkolwiek biorąc pod uwagę etiologię, opryszczka jest chorobą remitującą i zaostrzającą się.
Remisja może być samoistna lub pod wpływem leczenia. Niekiedy mówi się także o remisji częściowej (niepełnej).
Żródło
http://pl.wikipedia.org/wiki/Remisja
[ Dodano: 2010-11-02, 19:01 ] pieer45, stacjonarny czyli staly,nieruchomy
Dokładnie tak, stabilizacja. Czyli ani remisja częściowa ani całkowita. To tak jakbyś wylał wodę i nic więcej. Ani nie wylewasz dalej (analogicznie progresja) ani nie starłeś częściowo (odpowiedź częściowa, remisja częściowa) ani nie starłeś całkowicie (odpowiedź, remisja całkowita).
_________________ www.rjforum.pl - Nowotwór jądra to nie wyrok! Masz wątpliwości? Dowiedz się więcej!
Witam.
Coś nie bardzo mi się chce wierzyć w odczyt tego tomografu.
Męczą mnie bardzo Durze bule.
Pozostawiłem płytko do odczytu w klinice onkologicznej w Krakowie
A lekarz jakoś tłumaczy te bóle? też wydaje mi się że warto by sprawdzić kości aby poznać przyczynę bólu , a w razie czego wczesniej podjąć leczenie .
Pozdrawiam i życzę dobrych wyników .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum