Witam, najważniejsze że tak w krótkim czasie masz już chemie . Trzy kursy chemii to standard przed operacją - czy do domu dostałaś też na 21 dni chemię w proszkach -Ja tak miałam.
U Mnie w lutym tego roku rozpoznano Raka żołądka typ rozlany , umieścił się tak sprytnie .że nie było go praktycznie widać, bo rozrastał się w ścianie żołądka . I ściany żołądka nie były tak rozciągliwe jak zawsze , co dawało objawy jak bardzo się najadłam ulewało mi się .Całe szczęście trafiłam na doświadczonego lekarz i od razu pobrał wycinki .Po wielu perypetiach i rożnych lekarzach i szpitalach po dwóch tygodniach po diagnozie miałam już pierwszy wlew chemii. Po pierwszej chemii przez pierwszy tydzień praktycznie tylko leżałam. Ty masz w domu dużą gromadkę , więc to cię będzie bardziej motywować do lepszego samopoczucia .
Napisz jaką chemię dostałaś ?
C.D.N.
[ Dodano: 2016-09-05, 09:57 ]
Różnie ludzie reagują na chemię . mi po drugim wlewie zaczęły wypadać włosy-miałam długie-ale to nic, idzie się przyzwyczaić . Ja od razu zaprosiłam fryzjerkę i ogoliłam głowę na 1 cm .
Trochę było przykro , beczałam ale włosy odrosną
.Po trzeciej chemii było tak samo tydzień w łóżku i potem dwa tygodnie na dojście do siebie.Przed operacją po chemii nie wymiotowałam było w miarę ok.
Po pięciu tygodniach od trzeciej chemii miałam operację. Tydzień leżałam na OIOM-e. Nie będę ściemniać ,TRAGEDIA!!! Cięcie jest uzależnione od indywidualnego podejścia lekarza do pacjenta. Ja miałam mieć w kształcie uśmiechu ,od boku do boku. Po ocknięciu byłam mile zaskoczona cięcie było pionowe od mostka do pępka. Po tygodniu wszystko szło ok, powyjmowali MI wszystkie rurki nos-dożywianie do jelitowe , obydwa boki-dreny , i do sikania i trafiłam na normalny oddział .Byłam bardzo słaba, jeszcze na OIOM miałam podawaną krew.
CDN