Cała prawda. Tak jak i Gabi w mojej rodzinie też lekarze mieli gdzieś ogromny ból, rak musi boleć (szok), wycie z bólu, proszę wziąć pyralginę, a najlepiej wypić ten płyn to szybciej zadziała, ach szkoda gadać. Nie tak powinno być, oj nie tak.
Gabi walcz o siebie bo tak jak powiedziałaś, jak boli strasznie to człowiekowi wszystkiego się odechciewa, nawet żyć.
Przerażające to jest i niedopuszczalne.
Gabi, DSS dziękuję za nagłośnienie sprawy.
Witam serdecznie,
Przeszłam etap raka zlosliwego trzustki mojej mamy.Umarka w szpitalu w Świnoujściu przy mnie.Dzięki pomocy lekarzom odbylo sie to dla niej bezbolowo dzieki morfinie ktorej dawki dostawala w zaleznosci od bólu co 4 godziny. Jestem wdzieczna ze tam mogla byc bo w domu nie dostalam mozliwosci podawania tej morfiny dizylnie w poczatkowej fazie dostawala w tabletkach.Napewno czynila zmiany bo widzialam mamy zachowanie ktore różniło sie od fotychczasowego.To bardzo wazne by pomoc takim osoba. By mogly umierac w spokoju bez bolu i dla rodziny jest to mniejsze cierpienie
Gabi naglasniaj ten brak do przeciwbolowych srodkow.Tak nie moze byc zeby ludzie cierpieli podwójnie. Wzywajac w nocy pogotowie do placzacej z bolu mamy slyszalam ze tak to jest i mam kontaktowac sie z lekarzem rodziinym dyzurujacym 40 km od mojego miasta.W takich sytacjach to sa żarty. Wiem przez co przechodzisz i bardzo Ci wspolczuje.Trzymaj się i nie dawaj.Jesteś nadzieja dla innych. Ciesze się ze zostal opublikowany tren material bo nigdy nie slyszalam o tym stowarzyszeniu.
Gabi, DSS jesteście wspaniałe, dziękujemy.
Bez nagłaśniania tego problemu będzie on nadal zamiatany pod dywan.
Jak najwięcej takich raportarzy. Tak trzymać!
_________________ Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
Dzięki kochani za miłe słowa. Gdyby nie nasza Pani prezes, program by nie powstał. Z początku miałam opory przed wzięciem udziału w programie. Ale dla słusznej sprawy trzeba czasem zacisnąć zęby. Pani Monice Redzisz serdecznie dziękuję za nagłośnienie tej sprawy. Być może coś, cokolwiek ruszy się w tej sprawie w Polsce. Nie może tak być, że morfina jest dostępna wyłącznie w hospicjach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum