Romku, widzę, że dla Ciebie te pierogi to jak żona dla gazdy z Murzasichla... Rzecz się działa przed wojną, i gazda wniósł sprawę o rozwód. Wielkie mecyje to wtedy były, bo fto to słysał, coby sie z babom rozwłodzić... No i cała wieś pojechała do Nowego Targu, do Sądu. Sąd przesłuchuje powoda (znaczy się gazdę), i pyta, jaka jest przyczyna złożenia przez niego pozwu. Gazda najpierw nie rozumiał, o co go Sąd pytają, ale mu protokolant przełożył z krakowskiego na nase i pado:
- A bo moja zonka - i tu zaczął dukać to co w książce jakiejś mądrej wyczytał - nie odpowiado mi szeksualnie...
Zapadła cisza, aż rozległ się głos jednego z widzów:
- Syćkim odpado, a tobie nie?
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
no właśnie próbuję Książęce Pszeniczne... i jestem pozytywnie zaskoczony... Bo niemieckie weisbeer za ciężkie dla mnie, a to się okazuje lekkie, mało goryczki, więc w język nie szczypie... dobre
Idę po trzecie
Minęło czternaście miesięcy od naświetlań gęby (no i cztery niecałe od naświetlań nosogardła, ale tym się nie pije, więc to się nie liczy), i nadal nie mogę pić wódeczki, winka, tylko piwko... Z tym, że oczywiście szczypie w jęzor. Najmniej szczypało chorwackie Karlovacko, na słodzie kukurydzianym, ale dwa dni temu spróbowałem Książęcego Pszenicznego... No i bajka. Wchodzi bez bólu... To dowodzi, że jeśli człowiek odpowiednio długo poświęca się dla nauki, to w końcu osiągnie sukces
A ja miałam zaszczyt z konsumować pizze Gazdy , mówię Wam kochani miód w gębie , rewelacja jadłam pizze z niejednego pieca ale ta Gazdowa to hohohohoho........
_________________ Bije zegar godziny , my wtedy mówimy: '' Jak ten czas szybko mija '' - a to my mijamy .
Stanisław Jachowicz
Krzysiu z tymi pierogami jest dokładnie tak jak podsumował gazda,
Tylko w mojej b wersji był Masztalski, któremu żona nie pasowała pod względem seksualnym, co Ecik skwitował sławnym "wszystkim pasuje, tylko tobie nie"
[ Dodano: 2012-03-17, 20:44 ]
Wiem że jest wątek poświęcony cytatom i mądrościom książkowym, Jest wątek na polecane pozycje, książkowe, ale... jakoś tak wychodzi że tu jest niezłe miejsce na zacytowanie myśli pochodzącej z "Księgi jesiennych demonów" Jarosława Grzędowicza, tytuł opowiadania "Piorun"
:Kobiety zazwyczaj nie wiedzą czego chcą, i żyją jak leci, a później znienacka "dochodzą do wniosku" i wprawdzie nadal nie wiedzą, czego chcą, ale za to wiedzą, że to ma być "coś innego...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum