Właśnie nie wiem czy robić rtg czy czekać na PET, który mam w maju. Będę u rodzinnego, bo i tak idę z wynikami, to zapytam.
Kręgosłup mnie nie boli. Ze 2 lata temu robiłam prześwietlenie kregosłupa ze względu na ból prawej nogi. Wyszły zwyrodnienia i kifoza th.
Ginekolog już wkrótce, oczywiście prywatnie.
Czy Diosminex może pomóc? Zaszkodzić raczej nie zaszkodzi?
Dziś byłam u gina. Na lewym jajniku mam torbiel 4 cm Z racji tego, że zaczęłam plamić mam za 3 tyg. powtórzyć USG, bo może się wchłonąć. Tak już miałam tylko torbiel była o wiele mniejsza. Jeśli będzie nadal to pełna diagnostyka plus ewentualna laparoskopia.
[ Dodano: 2019-04-02, 19:30 ]
Gin. nie wyklucza początków menopauzy. Uważa, że ta torbiel jest spowodowana tymi brakami miesiączki. Jeśli się nic nie zmieni zrobimy markery.
Dzień dobry
Byłam dzisiaj u mojego onkologa z wynikami ( RTG płuc, USG pach, pachwin, brzucha, blizny i szyi). Szłam na luzie, bo wiedziałam, że wyniki ok i miałam dostać skierowanie na PET/CT. Niestety lekarz wyczuł pod blizną guzek. Ja nie czuje. Powiedział, że czy będzie świecić w lecie czy nie to powinnam to wyciąć😒. Jak to możliwe że USG blizny nic nie wykazało niepokojącego?
[ Dodano: 2019-05-13, 14:07 ]
Miało być w pecie.
[ Dodano: 2019-05-13, 22:29 ]
W zasadzie nie pod blizną tylko obok
Agakon, badanie USG w mojej ocenie jest niezbyt dokładne a wiele zależy od lekarza który je wykonuje.
Tomograf jest już bardziej dokładny a Rezonans bardzo dokładny.
U nas, w tomografi w głowie jeden lekarz widział jeden guz, a inny lekarz dojrzał 2 guzy.
Nie panikuj.
Weź głęboki oddech,jeśli ufasz lekarzowi idź wyciąć co trzeba,jesli masz wątpliwości idź do innego lekarza...
Lepiej dmuchać na zimne niż czekać aż z maleństwa zrobić się może coś bardzo niepokojącego.
Dużo sił i odwagi.
Buziaki i Pozdrowionka❤
Jak dotykam tego tak jak zawsze to nic nie czuję. Dopiero jak lekarz jakoś inaczej to wymacał poczułam lekka wypukłość. Zdziwiłam sie, że sprawdzał mi tą blizne bo robił to tylko raz zaraz po docięciu. Jeszcze się oszukuje, że może tak było zawsze😒
Agakon, kochana weź głęboki oddech i bez wizji strasznych tak jak pisałam wyżej idź na wycięcie.......
Wiem że się boisz i to normalne...też się boję ciągle o męża, ale trzeba działać z głową podniesioną do góry.
Daj znać jak tam dalej u Ciebie.
Czekamy na dobre wiadomości.
Witajcie.
Melduję się z najświeższymi wynikami badania PET/CT. Nie stwierdza się metabolicznych cech wznowy miejscowej procesu rozrostowego ani zmian wtórnych.
Co prawda w rzucie przydatków SUV max 5,6 po stronie prawej i 4,9 po stronie lewej - do konsultacji ginekologicznej. U ginekologa byłam 2razy w przeciągu 2m-cy. Chyba będę musiała iść jeszcze raz. Czy to może być związane z moją torbielą która rośnie a potem zanika w zależności od dnia cyklu?
Witajcie
Byłam wczoraj w CO z wynikami Pet/CT i zostałam zapisana na wycięcie tego czegoś do szpitala. 23 lipca mam być w szpitalu, na drugi dzień rano zabieg. Będzie to znieczulenie miejscowe, ale swoje w szpitalu muszę odleżeć😠, chciałam tego uniknąć. Przyjść rano - wyjść po południu. Ponoć się nie da.
Nie ukrywam, że się boję wyniku. Czy lekarz, który będzie to wycinał będzie wiedział od razu czy to czerniak? Czy gołym okiem to będzie widać?
Nie sądzę że na oko można stwierdzić z czym ma się do czynienia. Potrzebny hispat. Brak aktywności metabolicznej okolicy blizny w PET to dobry prognostyk.
Może mieć jakieś podejrzenia i mniej więcej zapewne coś tam będzie wiedział ale to tylko podejrzenie, wynik hist,.pat. musi być i to dopiero daje pewność. Na oko to wiesz co.........
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum