Karolina
Prowadzi nas ( na razie ) torakochirurg dr Żmijewski - bardzo dobry chirurg ,ale do gadatliwych nie należy, strasznie zapracowany.
Ale moim zdaniem najmilszy z całego zespołu.
Opcjonalnie mieliśmy wylądowac na Plockiej , gdyby CO dawało długie terminy, logistycznie tez do CO mamy bliziutko.
Mam dwoje małych dzieci ( 5 i 3 lata), trzeba odebrac towarzystwo z przedszkoli i jeszcze popracować czasami.
jeżeli chodzi o Płocką to wiem , że sa tam świetni lekarze, pracowałam z jednym na Wołoskiej , tylko on zobaczył , ze babcia ma wznowę w bliźnie po operacji usuniecia piersi a nie w płucu.A juz chcieli ją otwierać.
Tez myślałam nad możliwością usuniecia całego płuca u taty , ale on i tak kiepsko sobie radzi z oddychaniem z tym co mu zostało.
a gdyby jeszcze nie było tego płata to nie wiem.....
Pozdrawiam i tez trzymam kciuki za Was
Dużo dobrych fluidów przesyłam
[ Dodano: 2010-01-17, 17:09 ]
JaInka
jestes bardzo bliska mojemu sercu , zawsze wypatruje Twoich nowych postów .
Napiszę Ci kiedyś , dlaczego darzę Cię specjalnymi względami
a w sumie , lepiej teraz niż później
jestem podobna do Ciebie
[ Dodano: 2010-01-17, 17:19 ]
a tak wogóle to miałam wpisać hist-pat taty, ale zagadałam się z dziewczynami
adenocarcinoma G2 partim adenocarcinoma papillare
komponent brodawkowaty stanowi około 10% utkania guza
w obrebie raka martwica około 5 % , w podsciedlisku włóknienie i przewlekłe nacieki zapalne.
Opłucna bez cech nacieku , zatorów z komórek raka i naciekania przestrzeni okołonerwowych nie stwierdzono.
w miąższu płuca poza gzem utkania nowotworowego nie znaleziono.
mikroskopowo węzły chłonne pobrane bez przerzutów.
nie wiem tylko co znaczy
węzły chłonne gr 5 bez przerzutów 0/4
gr 7 bez przerzutów 0/2
co oznacza to 0/4 , 0/2
czy taki pacjent jest tylko do kontroli co miesiąc ,potem dłuższe przerwy , czy też do chemii , naświetlań?