Ja dostaję chemię wg. innego schematu bo to inny chłoniak. Włosy zaczęły mi wypadać lekko tak między 2 a 3 chemią. Teraz jestem po 3ej dwa tygodnie i jeszcze parę kępek mi tylko zostało. Z każdym myciem trochę wypada. Jednak lepiej bez tych włosów, bo cebulki stają się w pewnym momencie bardzo wrażliwe i każde odgięcie włosa, albo nacisk boli. A jak nie ma włosów to i ten ból rzadziej się pojawia. Włosy napewno wypadną, też liczyłem że nie skoro po 2óch chemiach dalej je miałem. No ale takie są fakty.
Poznałam ludzi, którym nawet po RCHOP włosy nie wypadły.
Mi zaczęły wyłazic chyba po pierwszym wlewie i fryzjerka ogoliła mnie na łyso.
Wyglądałam nieźle:P
Facet z łysinką nie jest tragedią a włosy szybko odrosną;)
Dziś 4ta chemia, a 18go badanie PET. Trzymajcie kciuki.
No i szpik kostny jest czysty.
Z tego co się orientuję brat ma stadium IIA
[ Dodano: 2013-02-06, 13:45 ]
Podobno po wczorajszych badaniach krwi, lekarka stwierdziła, że są jakieś zmiany na wątrobie i że czeka brata jeszcze 8 chemii....Nie rozumiem, skoro przebadali go dokładnie to skąd to teraz
Saphi, wszystko zależy od odpowiedzi organizmu na leczenie. Często chłoniaki znikają, ale zdarza się jakiś skurczybyk, którego to nie ruszy lub w innymi miejscu pojawi się nowy. Wtedy trzeba dalej leczyć. Wszystko jest kwestią czasu. Trzymam kciuki, żeby dodatkowa chemia wymiotła gada na stałe!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum