mąż po zabiegu zniósł go źle , rozmawiałam z P. doktor już po i usłyszałam nie dobre wieści
było podejrzenie zapalnych migdałków a okazało się , że nie były zapalne tylko rakowe tak powiedziała lekarka która usuwała , poszło do badania his-pat wynik za 10 dni może siedem jak dobrze się postarają
Kciuki bardzo proszę w kciukasach
pozdrawiam cieplutko .
[ Dodano: 2012-07-13, 22:38 ]
mam pytanie ,
czy tak na oko można określić że te migdały były rakowe ?
_________________ Bije zegar godziny , my wtedy mówimy: '' Jak ten czas szybko mija '' - a to my mijamy .
Stanisław Jachowicz
Soniu, lekarze czasami bazując na wieloletnim doświadczeniu potrafią trafnie ocenić czy tkanka "na oko" wygląda na nowotworową. Jednak bywają w tym omylni (znam taki przypadek). Zatem jeśli nie było badania hist-pat śródoperacyjnego, a opinia została wydana faktycznie "na oko", to nie pozostaje nic innego jak poczekać na ostateczny wynik.
mąż w domu ma stan podgorączkowy dostał Ketonal i antybiotyk Unidox 100 mg. co 12 godzin 1 tabletka w czwartek do kontroli może będą wyniki ,
posiłki męża wyglądają jak posiłki niemowlaka
pozdrawiam cieplutko .
_________________ Bije zegar godziny , my wtedy mówimy: '' Jak ten czas szybko mija '' - a to my mijamy .
Stanisław Jachowicz
w dalszym ciągu czekamy na wyniki his - pat z wojewódzkiej pracowni histopatologicznej po dwóch tygodniach wysłali pobrany materiał do Centralnego Szpitala Klinicznego tyle dowiedziałam się od Pani z w/w pracowni więcej mi nie mogę powiedzieć nie udzielamy takich informacji telefonicznie .
Kompletnie nie wiem o co chodzi w tym wszystkim
pozdrawiam cieplutko .
Stanisław Jachowicz
w czwartek zrobiliśmy porównywalne USG węzłów szyjnych i nadobojczykowych
nie ma zmian patologicznych czyli jest ok aczkolwiek wyniki krwi pomału się pogarszają ale póki co do obserwacji ,
pozdrawiam cieplutko .
Stanisław Jachowicz
dawno mnie tu nie było ( ale to chyba dobrze ) małżowinek był u onkologa z wynikami TK jamy brzusznej , klatki piersiowej i miednicy małej wszystko jest ok nie ma żadnych zmian aczkolwiek węzły pachwinowe z lewej strony są powiększone ale nie było tego w opisie , małżowinek wybadał sobie je sam , wyniki z krwi są idealne , zmiany na skórze czoła i nosa , które się ciągle pokazują to przewlekłe zakażenie wirusem opryszczki .
Zmieniliśmy przychodnie onkologiczną poszliśmy za naszą Panią doktor która nas prowadzi od czterech lat . Węzeł jest do obserwacji jeżeli się powiększy będzie robiona biopsja ,
pozdrawiam cieplutko .
Stanisław Jachowicz
Witaj Soniu, zainteresował mnie Twój wątek, bo mam też chłoniaka z małych limfocytów B. Nie wiem wszystkiego o tej chorobie i chciałbym się Ciebie poradzić. Moj lekarz powiedział, że czeka mnie leczenie RFC. A widzę, że u Twojego męża było CVP i Mabthera. Od czego to zależy? Gdzie się leczycie? I jakie leki wchodzą w skład CVP? Czytałem, że dobór leczenia jest bardzo ważny. Daltego mnie to zastanawia. Cieszę się, że mąż zdrowy i oby tak dalej. MAm nadzieję, że mi też się uda. Pozdrawiam mocno.
Witam ,
mąż po wizycie u onkologa , wyniki z krwi książkowe natomiast w badaniu palpacyjnym i badaniu USG które nasza P. doktor zrobiła na miejscu w gabinecie zwiększyła się ilość powiększonych węzłów chłonnych pachwinowych i pachowych , duża męczliwość i przysypianie nie do opanowania , pojawiły się również bóle w podbrzuszu nie sa częste ale są . Bóle nie są związane z oddawaniem moczu czy z wypróżnianiem się (czynności fizjologiczne są regularne ) doszedł również sporadyczny świąd skóry jak również utrata wagi 5kg w ciągu dwóch miesięcy .Czekamy na termin badania PET -CT
pozdrawiam.
Stanisław Jachowicz
sonia mój mąż jest ponad pól roku po leczeniu na chłoniaka ,24 października ma badania kontrolne-boje się chyba też będzie miał PET-a.ale na szczęście czuje się dobrze, nie schudł, pracuje.trzymam kciuki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum