Gdy wczoraj przesłałam córce mieszkającej w UK,jak w PL wygląda leczenie p/bólowe,to otrzymałam odpowiedz,którą zamieszczę w tym poście.Uzupełnię jedynie,że -do jednego paracetamolu 500mg dawało się 4 tab.codeiny 15 mg.Teraz nie pamiętam ile razy na dobę.Ja w razie bólu kręgosłupa biorę tylko na noc.
Pisze dlatego,iż moim zdaniem nie jesteś uzależniony,ale przestraszyło Cię,że nie masz leku który był skuteczny.Tak sobie myślę sobie,czy ból u Ciebie nie jest wynikiem jakiegoś ucisku na nerw.Mnie od kręgosłupa boli np.kolano,czy palec u nogi.I tak od wielu lat.Powinien się wypowiedzieć neurolog.
Cytuję wspomniany mail- "O tak-ilosc srodkow p/bolowych serwowanychw w UK jest olbrzymia! Jak policzylam to tylko w ciazy dostalam recepty na 700 tabletek codeiny i tylez samo paracetamolu. Wiec ilosci olbrzymie. Fakt,ze to najmniejsza dawka,ale jednak. Poza ciaza jak mialam napady bolu tego nerwu to dodatkowo dostawalam Voltaren w konskich dawkach i ilosciach. Ciekawe jak potem ma sie to wszystko do leczenia wrzodow zoladka po takich ilosciach tab. p/bolowych. Ale to bylo widac tez po CC. W PL jak wstawalam po operacji to szlo plakac z bolu. Tu tak mnie znieczulili,ze biegalam jak mlode zrebie. "
Pozdrawiam
[ Dodano: 2013-01-05, 12:45 ]
Voltaren maść na nerw bodajże VII na twarzy.
[ Dodano: 2013-01-05, 12:48 ]
Uscislam poza ciążą to dodatkowo Voltaren w tabl.
[ Dodano: 2013-01-05, 12:54 ]
No,tak.Ale pisząc o tabletkach p/bólowych nie pomyślałam o tym,że jesteś po leczeniu onkologicznym.To uwaga w odniesieniu do samego specyfiku,bo powtórzę,te dawki brane okazjonalnie nie powinny uzależniać.