[ Dodano: 2012-03-08, 21:58 ]
Reszko, wiem jaki miałaś dziś dzień Mam nadzieję, że Twoja noc będzie spokojna. Choć życzyłabym Ci 'niespokojnej', ale w sensie 'dzikiej' ...
Ale na dobrą noc przesyłam Ci całusy:
[ Dodano: 2012-03-09, 11:39 ]
"Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi. " - Stefan Wyszyński
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Dzionek u mnie mglisty, chłodny i mało wiosenny, ale w całym domu pachnie Hiacyntami
U nas też mglisto, chłodno i ponuro, wczoraj była piękna słoneczna pogoda. Ale w marcu jak w garncu ...
Hiacynty mają przepiękny zapach.
U nas w domu też kwiatowo (po Dniu Kobiet) i trochę wiosny mamy w domu i ... w sercu, a to najważniejsze
http://www.facebook.com/p...&type=1&theater
[ Dodano: 2012-03-09, 12:26 ]
"Wśród morza ewentualności: tego, co potrzebne, mniej potrzebne i zbyteczne, tego, co przyjemne, a pożyteczne, tego, co szkodliwe, bardziej szkodliwe, a smakowite, tego, co opłacalne, bardziej opłacalne, a krzywdzące drugiego człowieka, tego, co prawdziwe, mniej prawdziwe, kłamliwe, ale dające korzyści. Nie zgubić się w tym gąszczu ani nie rozstrzygać fałszywie. Nie zgubić się ani na chwilę, ani na miesiąc, ani na całe życie. Umieć wrócić, gdy się pobłądzi. Umieć odkryć błąd, przyznać się do tego, że się było nieuczciwym, brutalnym, egoistycznym, że się skrzywdziło drugiego człowieka. Potrzeba drugiego człowieka , który pomoże, ostrzeże, upomni w imię dobra, życzliwości. Potrzeba drugiego człowieka, który uratuje od rozpaczy. Potrzeba człowieka wiernego, który nie zdradzi nie odejdzie, nie opuści, nie zdarzy się czas próby, niepowodzeń, klęsk, katastrof życiowych, gdy wszyscy się odsuną, potępią, zapomną, który pocieszy, podeprze, poda rękę, pozwoli uwierzyć siebie, przyniesie nadzieję i radość. Bo miłość to bycie do dyspozycji, to gotowość do tego, by usłużyć, pomóc, przydać się, zaopiekować się. To chęć, by być potrzebnym. Czas jest zawsze tym egzaminatorem, przed którym nie ostanie się żadna złuda, zaślepienie." - Mieczysław Maliński
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
U nas w domu kwiatków doniczkowych jak mrówków xP Cały parapet, stół, teraz część stolika i ławy, oraz cały parapet w kuchni Tylko u mnie w pokoju mało kwiatków, bo Jamniora okupuje parapet, więc trzeba było kwiatki wyeksmitować niestety i tylko stoi storczyk i coś liściastego (tak, tak nie znam nazwy )
Amarylisek miniaturka otwiera drugi kwiatek, zostały mu jeszcze cztery pąki i cała główka drugiej łodygi
Witaj Justynko
Jestem w trakcie przerabiania pogardzanej przez jednych, uwielbianych przez innych literatury z gatunku sf i fantasy rewelacyjnego zbioru opowiadań Jarosława Grzędowicza
"Księga jesiennych demonów"
Dlatego, że można u Ciebie znaleźć wiele ciekawych sentencji i fragmentów mądrych utworów, chcę dorzucić jedną myśl pochodzącą z opowiadania "Klub absolutnej karty kredytowej"
"Gdyby było w was tyle siły, ile mieści się cierpienia... bylibyście równi bogom"
Cytuję tylko to jedno zdanie, bo chcąc przytoczyć więcej... musiałbym przepisać całe opowiadanie...
Romanie przyznaję się, nie jestem fanką fantasy, ale każdemu wolno co innego
Zdanie bardzo fajne:
roman1130 napisał/a:
"Gdyby było w was tyle siły, ile mieści się cierpienia... bylibyście równi bogom"
I tak sobie myślę (i chyba już o tym wspominałam), że gdyby nie wcześniejsze przeżycia (z całego życia i szkołę jaką przeszłam w życiu) to nie wiem czy bym miała w sobie tyle siły co teraz mam, aby żyć i podchodzić tak jak teraz żyję i podchodzę do swojej choroby i leczenia.
Dobra, bo znów się zaczynam 'wymądrzać'
Reszka.78 napisał/a:
Jamniora okupuje parapet
Po prostu to jest Jamniorka ozdobna
Wczoraj poszłyśmy z Mamą do znajomej. Patrzę na dom tej znajomej, a w oknie na parapecie obok dwóch roślinek siedzi kotka ozdobna o wdzięcznym imieniu Felicja
A to w naszej okolicy są takie dwa Kotki Ozdobne Jeden piękny Ragdoll, zasiada wśród storczyków, a drugi - na oko wielorasowiec - siedzi wśród paprotki, Hoyi i jeszcze jakiś roślinek i jak widziałyśmy go pierwszy raz, wieczorem, to myślałyśmy, że to taka figurka jest, dopóki się nie poruszył
drugi - na oko wielorasowiec - siedzi wśród paprotki, Hoyi i jeszcze jakiś roślinek
A ten piękny wielorasowiec lubi zielone tło
[ Dodano: 2012-03-09, 15:42 ]
Już sobie wyobrażam te cudne obrazy.
Może następnym razem uda mnie się zdjęcie zrobić.
JustynaS1975 napisał/a:
w oknie na parapecie obok dwóch roślinek siedzi kotka ozdobna o wdzięcznym imieniu Felicja
Potem okazało się, że Felicja siedzi na parapecie w oknie w łazience. Gdy weszłam do łazienki, nic sobie nie robiła z mojej obecności. W żaden sposób moja skromna osoba nie mogła zakłócić Jej Królewskiej Godności i Spokoju.
Heh, niektóre zwierzaki mają w sobie tyle majestatu, że nie zwracają uwagi na poddanych za jakich uważają ludzi
Moja poprzednia Jamnica to była arystokratka pełną gębą i tylko od czasu do czasu schodziła z piedestału i obcowała z plebsem, albo zachowywała się zgoła jak wiejski pies podwórzowy
Obecna Jamniora jest wsiowym Kundlem, w której płynie szlachecka krew (pewno jakiś przodek popełnił mezalians ) i choć zwykle zachowuje się jak na wsiowego kundla przystało, to czasem miewa odpały i udaje królewnę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum