Choć ten rok nie należał do łatwych, to teraz gdy zbliżają się Święta, to cieszę się i jestem wdzięczna za kolejny podarowany czas. I choć wiem, że pewnie dalej nie będzie łatwo (oczywiście w tym przemycam nadzieję na dalej ), to i jakąś radością patrzę na życie i wyczekuję tego dalej.
Kolejne znalezione w sieci
"Rak zmusił nas do tego, by szukać radości w drobnych sprawach. Zachwycam się tym, jak kwitnie kwiat. Cuda są wszędzie - musimy tylko ciągle sobie o tym przypominać. Rak jest takim przypomnieniem."
"Fizycznie byłam wyczerpana i wtedy patrzyłam na nie, na wielką radość, jaką czerpały z tego, że są na zewnątrz, że mogą wdychać świeże powietrze, że pachnie lasem, że mogą (mój dopisek: psy) gonić wiewiórkę. Ta ich miłość do życia codziennie podnosiła mnie na duchu." - autorka cytatu ma dwa psy
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
"Czekam na grudzień, wierząc, że w święty czas Bożego Narodzenia dzieją się prawdziwe cuda. Że wtedy nie tylko psy gadają jak ludzie, ale ludzie zachowują się jak ludzie."
A dziś ... z doniesień z Internetu
Fundacja DKMS Polska (Baza Dawców Komórek Macierzystych) na swojej ścianie na FB napisała:
"Dziś, dokładnie dwa lata od przeszczepienia, Adam Nergal Darski spotkał swojego bliźniaka genetycznego, Grzegorza Kajtę. Niesamowite wzruszenie, że kolejny Pacjent żyje dziś dzięki swojemu Dawcy. To dowód na to, że warto się rejestrować, bo można, bez uszczerbku na własnym zdrowiu uratować komuś życie!"
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/486989_10151212441218005_992494383_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/392066_501244086573879_1460074325_n.jpg
(Być może następny rok będzie wypełniony magią, marzeniami, pozytywnym zakręceniem. Mam nadzieję, że przeczytasz kilka wspaniałych książek, pocałujesz kogoś kto uważa Cię za wspaniałego i nie zapomnisz zrobić jakiegoś dzieła sztuki. Napiszesz, narysujesz, zbudujesz, zaśpiewasz, będziesz żyj tak jak tylko najlepiej potrafisz. Mam nadzieję, że w nadchodzącym roku będziesz niespodzianką sam dla siebie)
Udanego dnia
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Witaj Justynko.
Ja chociaż trochę spóźniona dołączam się do grona pochlebców .
Twój nowy Avatar bardzo ładny.Tak jak mówią ładnemu we wszystkim ładnie......
A jak patrzę na Ciebie rozebraną to marzy mi się lato .
Na to niestety jeszcze musimy troszkę poczekać.
Aislinn, dziękuję
KasiuC, dziś dopadła mnie jakaś nerwowość. Byłam w Śródmieściu, pełno ludzi, w sklepach pełno ludzi, nic nie można zobaczyć, ktoś Cię ciągle puka ... Po prostu dopadła mnie nerwowość.
Dobra, koniec marudzenia
dziś dopadła mnie jakaś nerwowość. Byłam w Śródmieściu, pełno ludzi, w sklepach pełno ludzi, nic nie można zobaczyć, ktoś Cię ciągle puka ... Po prostu dopadła mnie nerwowość.
To jeszcze jedna piosenka na poprawę humorku ,i tak w nawiasie to u Gilmaly trochę się rozpisałyśmy, ja mam dzisiaj po prostu labę w pracy wszyscy chyba na zakupach ja czekan na wyniki i muszę jakoś czymś się zająć by nie myśleć:)
http://www.youtube.com/watch?v=-Oo_73SlOwk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum