cleo33, dziękuję za 'ujawnienie'
ana7, też wielkie dzięki
Nieważne, że trzaskający mróz i prawie, że sobie paluszki poodmrażałam zdjęcie musiało być
[ Dodano: 2012-02-01, 21:23 ]
I w związku z dzisiejszą wiadomością:
Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono. – W. Szymborska
[ Dodano: 2012-02-01, 21:25 ]
"Kto ile zdążył,
tego mu cofnąć nie może." - W. Szymborska
[ Dodano: 2012-02-02, 14:39 ]
Całkiem optymistycznie, mimo, pomimo i wbrew.
[ Dodano: 2012-02-02, 14:50 ]
Optymistycznie i z pogodą ducha zawsze i wszędzie.
Nie żałować tego, co było
I nie bać się tego, co będzie
Siedzę i piję miód pitny dwójniak. Po raz pierwszy życiu, i jest przepyszny. Dobrze, ze mam malutką buteleczkę. Bo i jutro PET ...
Wczoraj dzięki koleżance
Czkawce rozliczyłam się ze swoją przeszłością. Przypadkowo przeczytany cytat zapodany przez
Czkaweczkę spowodował, że przestałam się szarpać z pewnymi myślami związanymi z przeszłością.
"Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze, okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." — Andrzej Sapkowski
I nie wyszło tak jak chciałam, ... no cóż trudno, a może i wyszło na dobre ... ale nie żałuję, że działałam, że nie byłam bezczynna. I moje myśli się uspokoiły. I jest OK. I nie żałuję.
Czkaweczko, jeszcze raz wielkie dzięki. Dzięki temu cytatowi olśniło mnie. I jednak nie ma przypadkowych spotkań (nawet tych internetowych).
[ Dodano: 2012-02-02, 15:28 ]
Obudzony "(…) obudziłem się (…) doznałem. Było to uczucie szczęścia tak olbrzymiego i doskonałego, że w życiu minionym istniały tylko jego zadatki. I to szczęście nie miało żadnych powodów. (…) nie znikała przeszłość, którą w sobie nosiłem (…). Jakby jakiś głos mówił: ,,Nie martw się, wszystko odbyło się tak, jak być musiało, zrobiłeś, co tobie było wyznaczone i nie musisz już myśleć o rzeczach dawnych”. Spokój, który czułem, był spokojem zamknięcia rachunków (…). Zdawałem sobie sprawę, że otrzymuję dar nieoczekiwany i nie mogłem pojąć, dlaczego spadła na mnie łaska.” - Czesław Miłosz