You are a soul in human embodiment here on Earth to experience, demonstrate and energise joy, compassion, peace, love and happiness - Lisa Tulk-Snow
Pokazujmy, dzielmy się swoją radością, pokojem, miłością i szczęściem
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
„Zechciej, o Panie, dać mi duszę, której obca jest nuda, i która nie zna szemrania, wzdychań i utyskiwań. Nie pozwól, żebym kłopotał się zbyt wiele wokół tego panoszącego się czegoś, co się nazywa moje „ja”. Panie, obdarz mnie zmysłem humoru. Daj mi łaskę rozumienia się na żartach, abym zaznał w życiu trochę radości, a i innych mógł nią obdarzać.” – Św Tomaszów
Zapisuję to w swoich ważnych notatkach i pożyczam na FB
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
(mam nadzieję, że Ten kto mi niapisał dziś te kilka miłych słów przeczyta to i będzie wiedzieć, że to dla Niej - nawet nie wiesz w co Ty się pakujesz ale już nie ma odwrotu )
Ale dla wszystkich, to wysyłam może uda się złapać kilka uśmichów?
A słowa
I choć zwariował świat,
grosz każąc ciułać nam,
dziś oddam to co mam,
sześć groszy i pięć łat,
za kilka z Tobą lat.
pozwólcie, że polecą przez ocean do mojej Monisi i odwiedzą po drodze Romka
Witam
Justysiu, myśl- modlitwa św. Tomasza piękna, podpisuję się pod nią, a choć w modlitwie nie uznaję żadnych regułek czy ustalonych tekstów... to ten odpowiada mi bezwzględnie
Powód do zadowolenia?
znów śnieg zasypał mi to co godzinę temu odśnieżyłem.. Im happy
Widzę, że nikt tu już nie zagląda, tyle nowych tematów przybyło...
A ja chciałam Wam powiedzieć, że dzisiejszy dzień nie był dla mnie dobry i jedyne szczęście jakie mnie spotkało to to, że mogłam tu się z Wami zobaczyć, uśmiechnąć do Justyny (śliczny nowy awatarek), obejrzeć piękne zdjęcia (to do Majkelka; i też śliczny awatarek - sugestywny taki).
No i już, skończył się ten dzień nareszcie a jutro nowy, oby lepszy! Czego i Wam życzę, moi drodzy. Spokojnych snów.
Opowiem o moim dzisiejszym szczęściu.
Byłam w Teatrze STU na super sztuce pt.Wariacje tischnerowskie.Kabaret filozoficzny.
Dużo dobrego humoru i wspaniali aktorzy:Jerzy Trela i Krzysztof Globisz.
To był udany wieczór.I nawt nie udało się go zepsuć jednej takiej.."jak zdrowie,chyba dobrze bo przyszła pani do teatru i dobrze wygląda".Chyba ją rozczarowałam
_________________ Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
— Paulo Coelho
No wiesz w sumie dzień był pracowity na forum i nie tylko. myślę, że mogę spokojnie przed napisaniem mojej historii (co nastąpi za parę godzin) poprosić Was żebyście może w świetle dzisiejszych wydarzeń napisali jak to nasze 'malutkie szczęście' - Iwonka Was ostatnio najbardziej uradowała co
[ Dodano: 2012-02-29, 00:23 ]
Oj Berto no prawie popuściłem tekst zajefajny
Ja opowiem małe nieszczęście - właśnie mi się przypaliła jajecznica, nie wiedziałem, że to możliwe
[ Dodano: 2012-02-29, 00:28 ]
Zauważyliście, że kurde jakoś o swoich 'małych szczęściach' wcale ale to wcale nie chce pisać Szefostwo
Ale ja się z Nimi droczę, nie znowy zaraz będę przepraszał
Berta, Majkelek, cieszę się, że Was widzę! Jednak ktoś tu zagląda, no to jestem podbudowana.
Berta, tak trzymaj, nie daj się wrednym babom!
[ Dodano: 2012-02-29, 00:32 ]
P.S. Berto, uwielbiam K. Globisza. A wczoraj udało się zobaczyć w TVP "Skarpetki, opus 124" z W. Pszoniakiem i P. Fronczewskim i dawno tak dobrze sie nie bawiłam (z TVP).
[ Dodano: 2012-02-29, 00:34 ]
Mój dzień też był bardzo pracowity, aż za bardzo, teraz zasnąć nie mogę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum