tata 11.06.15 wziął pierwszą chemię, a od dwóch dni czuje się bardzo słaby, cały czas śpi, apetyt ma bez zmian, tylko to osłabienie nie daje mi spokoju, czy to reakcja po chemioterapii?
moja mama jest bardzo osłabiona i cały czas śpi przez około tydzień po podaniu chemioterapii,w sumie po kolejnych cyklach z tego co pamiętam to nawet 2 tygodnie była bardzo słaba, różne osoby różnie znoszą leczenie chemiczne, i najbardziej prawdopodobne jest to, że to reakcja na chemie. Stopniowo będą się też, pogarszały parametry krwi co też daje osłabienie.
Na razie, jeśli nic innego się nie dzieje to raczej nie ma powodu do niepokoju, a jesli chemia przyniesie skutek to to wszystko póżniej wróci do normy, organizm się w miare możliwości odbuduje.
Witam, tata tydzien temu w czwartek wziął kolejną chemię, wczoraj i dzis czuje się bardzo źle, jest słaby, mniejszy apetyt i do tego skarzy sie na ból gardła, proszę napisac skąd ten ból w gardle, występuje przy połykaniu, co można podać tacie w takiej sytuacji?
Witam, juz jakis czas tu nie zagladałam. Chcialam podzielić się dobrą informacją że tata miał ostatnio tk klatki piersiowej i nastąpiła regresja, guz się zmniejszył, tata czuje się dobrze, więc narazie wszyscy domownicy cieszymy się tatą, pzdr
Witam, tydzień temu, dokladnie 07.09.2015r. zmarl moj tata, nastapił krwotok.
Tata cały czas czuł się dobrze, odebral drugi wynik z tomografu ze guz sie zmniejsza wydawało się że wszystko idzie w dobrym kierunku, niestety krwotok zakonczyl życie...;(
Witaj
Bardzo mi przykro. Niestety wiem co przeżywasz bo ja pochowałam mamę dwa tygodnie temu. Tez czuła się bardzo dobrze. Czytałam, że chemia na płuca jest okropnie wyniszczająca organizm.
Jedyne pocieszenie dla nas to że nasi bliscy się nie męczyli tylko odeszli w spokoju.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum