czy po chemioterapii bądź po hormonach, mogę mieć takie poczucie, ze nie mam takiej koncentracji jak przed leczeniem, jestem taka rozkojarzona wiecznie...już mnie to dobija...
Przypuszczam, że to efekt uboczny chemioterapii.
Cytat:
Trzykrotnie przeprowadzone testy i wywiady z pacjentkami wykazały, że po chemioterapii pacjentki miały problemy z koncentracją i trudności z przypomnieniem sobie potrzebnego w danym momencie słowa.
Byłam dziś w poradni genetycznej, pani doktor pobrała krew do badania BRCA1, jeśli będzie czysto to moje dna pojedzie do szczecina na dokładniejsze badania, powiedziała, ze jest spora szansa na to, że ten mój gad ma podłoże genetyczne ale najpierw czekamy do 8 tyg na wynik
ja farbowałam ale jakąś farbą ziołową czy jak to się nazywało. Na zwykła włosy są jeszcze słabe....
Ciekawe czy też będą Ci się kręcić..... ja mam włosy za ucho już i nadal nie chcą się wyprostować....
Witaj
Myślę, że możesz spokojnie zafarbować włoski, tylko jakąś delikatniutką farbą.
PS.Ja farbowałam włosy w trakcie chemii i nic im się nie stało- kolor też wyszedł taki jaki powinien
pozdrawiam ciepło
Witaj kuna13, Tamoksifen przyjmuję codziennie od prawie 5 lat.Stosuję go rano,jakiś czas po śniadaniu.Wcześniej(na samym początku) stosowałam wieczorem,ale ze względu na częste pobudki w nocy i uderzenia gorąca też nocne,uzgodniłam z lekarzem,że będę go przyjmowała go rano,może działania uboczne przejdę w ciągu dnia i przynajmniej prześpię nockę .Przestawiłam się z dnia na dzień,staram się brać go o jednakowej porze,jednak nie stosuje co do godziny,czasami trochę wcześniej,czasami później.Najważniejsze,żeby go stosować.Z czasem wszystkie działania uboczne jakby ustają,teraz właściwie pozostał mi tylko duży apetyt.
Ulotka Tamoxifen -Egis podaje:tabletki należy przyjmować o właściwej porze-cokolwiek to znaczy!?
_________________ "Gdyby nie wyjątki, zasady byłyby nie do zniesienia."
Pozdrawiam Anna.
ja mam bardzo częste uderzenia i w dzień i w nocy....nawet co pół godz...i zauważyłam, że apetyt też mi się włączył..... a dziś był kolejny zastrzyk z Lucrinu
a czy ktoś wie czy ja bym mogła jakimiś ziołowymi tabletkami łagodzić te uderzenia, do onkologa idę pod koniec lipca a jutro ginekolog....mam nadzieję, ze ta torbiel się wchłoneła
[ Dodano: 2013-06-26, 14:48 ]
Mam skierowanie od ginekologa na wyłyżeczkowanie macicy
Wynik usg: w prawym jajniku torbiel hypoechogenna 4,4 cm x 3,5 cm. Endometrium 14 mm o niejednorodnej echogenicznosci, 3 mies temu torbiel 2,7 cm
[ Dodano: 2013-06-26, 14:56 ]
Ile dni trzeba zostać w szpitalu po zabiegu lyzeczkowania?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum