Kiedyś się nad tym zastanawiałem. Pilokarpina jest stosowana w zespole Sjorgena. W Polsce występują tylko krople do oczu, ale jeśli lekarz przepisze, to apteka przygotuje wodny roztwór pilokarpiny do płukania jamy ustnej.
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Paula ! bardzo dziękuję za życzenia, ja trochę spóźnione ale też z głębi serca dla Ciebie i Wszystkich!!! oraz życzenia Noworoczne, żeby nadchodzący był lepszy od poprzednich !!
[ Dodano: 2016-12-26, 16:39 ]
Z nowości zdrowotnych, 2 stycznia mam umówioną wizytę u radiologa który ma wyznaczyczyć najwcześniejszy termin rezonansu i tomografu a to dlatego że na pierwszym spotkaniu po leczeniu u dok. prowadzącego zgłosiłem delikatne dwojenie które miałem przed też przed leczeniem, dok. wydawał się być trochę zaniepokojony dlatego ten pośpiech ???
No niestety jest coś co może budzić Twój niepokój, obraz wskazuje przerzut w węzłach i nie wiem czy w tym jednym bo może być we wszystkich, które są w badaniu powiększone i jak napisał lekarz opisujący są podobne do tego węzła w których obraz typowy jest dla meta.
Przykro mi to pisać, bo wiem jak dzielnie walczysz, może lekarz inaczej na to spojrzy.
Leśny,
Tutaj Gazda, może mieć rację, że krótki jest czas po leczeniu i tak jak napisałam, że lekarz może spojrzy na to inaczej, nie będzie to przerzut.
Badanie zostało wykonane dwa miesiące po zakończeniu lekczenia
Leśny, u mnie powiększony węzeł chłonny wielkości 1,5 x 1,1 był widoczny jeszcze w wyniku MRI na siedem miesięcy po zakończonym leczeniu, a po kolejnych czterech miesiącach (dopiero), nie widać było, w kolejnym MRI, powiększonych węzłów. Poczekaj spokojnie na ocenę przez lekarza prowadzącego. Powodzenia
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
Pamiętam, że u mnie też coś takiego było w pierwszym rezonansie po leczeniu. I też moja doktor mówiła, że jest krótko po skończeniu radioterapii i dlatego taki obraz może wyjść.
Ja byłam u neurochirurga. Powiedział mi, że na podstawie zdjęć z rezonansu głowy można stwierdzić, że mam naczyniaka... zaś lekarz, który usuwał mi krwiaka twierdzi, że nie widzi nic niepokojącego. Ciągle pod górkę. ..
Leśny,
Czy byłeś już u lekarza z tym wynikiem? Jakie są dalsze kroki?
Porównałam to tk z tym sprzed leczenia - tam była mowa o naciekach litycznych w obrębie kości czaszkowych. Teraz jest opisana przebudowa sklerotyczna - wygląda to na zwapnienia po rth. Podobnie obrzęk śluzówek i tkanek miękkich może wskazywać na skutki napromieniania.
Na pewno niepokojący jest opis dotyczący węzłów, które pokazują wzmocnienie kontrastowe. Jakie badania przed Tobą?
Wczoraj miałem robioną fiberoskopię i w badaniu nie ujawniono cech wznowy choroby, popołudniu zrobiłem też RM głowy i szyi jeszcze dzisiaj będę miał opis.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum