Ponieważ ból jest taki że boli to byłem u pierwszego kontaktu.Pomlaskał pomlaskał i dał skierowanie do chirurga i neurologa. Chirurg jak to chirurg-za dwa tygodnie.A neurolog w lutym.................2014.To nie pomyłka.Kontakt pomlaskał,że jak by każdy dostawał na cito to wszyscy byli by na cito.I coś o innym odczuciach lekarza i pacjenta.Ale w końcu dał.Ciekawe co to będzie cito?styczeń 2014?
Lekarz opisujący wynik TK wskazuje, że guzki uwidocznione w płucach są przerzutami ('meta').
W przestrzeni pomiędzy trzonem kości biodrowej a odbytnicą badanie uwidacznia dość dużą zmianę (48x45x68 mm)
opisaną przez lekarza jako wznowa miejscowa nowotworu z podejrzeniem zajęcia i destrukcji kości kulszowej.
gilmaly napisał/a:
Będę próbował dostać się do Wieliszewa.Coś wiemy o tym ośrodku?
Na temat tego ośrodka nie potrafię Ci doradzić.
Powinieneś skonsultować się z Twoim onkologiem na temat najlepszego z możliwych sposobu postępowania w sytuacji wykazanych w badaniu zmian.
Trzymaj się ...
_________________ Solve calceamentum de pedibus tuis: locus enim, in quo stas, terra sancta est [Ex: 3, 5]
gilmaly, zawsze jest szansa na dalsze leczenie.
Dobrze że szukasz wejścia do Wieliszewa wiem że to dobry ośrodek.
gilmaly, dalej do walki ,wiem że dasz radę.
Pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2013-06-14, 12:29 ] Podpisuję się pod wypowiedzią Niki.
Nawet jeśli nie wygląda to najlepiej, to warto wykorzystać dostępne możliwości leczenia.
W przestrzeni pomiędzy trzonem kości biodrowej a odbytnicą badanie uwidacznia dość dużą zmianę (48x45x68 mm)
opisaną przez lekarza jako wznowa miejscowa nowotworu z podejrzeniem zajęcia i destrukcji kości kulszowej.
Stąd pewnie ten ból, na który się skarżyłeś
Trzymaj się i działaj, teraz trzeba szukać dobrego ośrodka i jak najszybciej podjąć leczenie,
pozdrawiam.
[ Dodano: 2013-06-14, 13:31 ]
Cytat:
Nawet jeśli nie wygląda to najlepiej, to warto wykorzystać dostępne możliwości leczenia.
Też się pod tym podpisuję i z całego serca życzę Ci gilmaly, abyś jak najszybciej takie skuteczne leczenie otrzymał,
pozdrawiam,
Ania
Wieliszew to dobry ośrodek, z b. dobrym sprzętem do napromieniania i niezłą kadrą.
W leczeniu radioterapią śmiało mogą konkurować z CO-I na Roentgena, a obecnie nawet mieć nad tym ostatnim przewagę.
Tu być może będzie do rozważenia napromienianie (miejscowo, p/bólowo).
Poza tym z całą pewnością będzie mowa o chemioterapii.
Wysyłam prywatną wiadomość z kontaktem do mnie, jeśli będę mogła w czymś pomóc - chętnie to uczynię. Tu z pewnymi sprawami nie można zwlekać.
pozdrawiam ciepło.
Jakoś przestałem pojmować.Lekarz urolog który mnie do tej pory nadzorował poklepał mnie po ramieniu i stwierdził że nie może już mi pomóc i obiecał skierowanie tam gdzie będę chciał.Na pytanie ile mi zostało stwierdził że może rok.I na tym koniec.Onkolog-ordynator w szpitalu na Madalińskiego w W-wie:" Nic nie możemy Pana zrobić".Wreszcie Wieliszew zarejestrował mnie do radiologa na wtorek 18.06.Mam takie poczucie ze nie chcą sobie psuć mną statystyk.A ja przez ból w pachwinie który trochę łagodzą środki przeciwbólowe do jakich mam dostęp(tramal+solpadeina)przestaję trochę myśleć racjonalnie.Czyżby to nadchodził powoli koniec.Nie boję się go.Boję się bólu.
-powiada lekarz,że rok.Tyle,że szybkie wdrożenie leczenia,które poprawiłoby stan zdrowia i możliwe,że znacznie przedłużyłoby życie ,jest konieczne.
DSS napisała
DumSpiro-Spero napisał/a:
Tu być może będzie do rozważenia napromienianie (miejscowo, p/bólowo).
Poza tym z całą pewnością będzie mowa o chemioterapii.
-a ja Jej wierzę jak pani Matce,to teraz co dalej,żeby nie tracić cennego czasu?
Mojemu Tacie w 2011 roku lekarze dawali max. 3 m-ce, żył jeszcze 2 lata...I był przy tym w dość dobrej formie, pomijając ostatni miesiąc.
Szybkie wdrożenie odpowiedniego leczenia-chemioterapii to raczej najlepsze rozwiązanie. Wiem, że warto walczyć.
Życzę Ci siły i wytrwałości i wspieram myślami, chociaż to banalnie brzmi, ale naprawdę myślę o Tobie i wspieram.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum