Czy jezeli by go bolalo to okazywal by to przes sen?, nie wiem jeczal... czy cos takiego, on poprostu spi, ruszy czasem reka czy noga ale tak to grzecznie spi....
Jakby cierpiał to byłoby widać.
Trzymaj się wspaniały zięciu
_________________ Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. – (Aureliusz Augustyn z Hippony)
Ksiadz w drodze. Tak jak obiecal, w ciagu pol godziny bedzie.
[ Dodano: 2016-01-23, 12:46 ]
Moji Drodzy,
U nas ostatnia prosta.
Ostatnie namaszczenie i odpuszczenie grzechow nastapilo
Pielegniarka HD zalozyla wklocie podskorne i zostawila morfiny na 24 godziny.
Pewnie tyle tylko potrzeba... w kazdym razie jezeli przetrzyma to przyjedzie jutro.
Cewnika nie zalozyla, nie ma sensu... on juz nie bedzie wstawal
Nakabinowalem sie z kamerka a tu wynika ze chyba sie nie przyda, ale bylismy gotowi, teraz szykujemy sie do najgorszego starcia, tego ostatniego...
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i dziekuje w imieniu mojej rodziny za wsparcie.
Cewnik raczej nie będzie potrzebny, bo nastąpi zatrzymanie moczu, łóżko, czy materac raczej też się nie przydadzą. Związanie ust, zabezpieczenie przeciwbólowe i spokój to tacie jest w tej chwili potrzebne. Modlę się za niego.
_________________ Zbyt szybko się to potoczyło 08.12.14 -18.02.15
Oczywiści że chodziło o zwilżanie ust - przepraszam
Ale nie sądzę że osoba z którą piszę od prawie dwóch miesięcy potraktuje moje przejęzyczenie jako objaw braku szacunku.
Terlawa klawiatura to urządzenie i czasami szwankuje
_________________ Zbyt szybko się to potoczyło 08.12.14 -18.02.15
Zwykla literowka a nie brak szacunku.
Nawilzamy, rolka bandazu w wodzie i co pol godziny zwilzamy.
Co 4 godz mam dac 0,5 cm morfiny aby nie cierpial
HD zostawilo tez nr. tel. do lekarza ktory wystawi akt, jezeli nastapi to w nocy.
Przykre to wszystko, odchodzi bliska nam osoba a my tylko mozemy na to bezradnie patrzec.
Dziekuje za mozliwosc kozystania z tego forum, dzieki waszym watkom oraz tematom, wiedzialem jak zadbac o niego, sprawic aby odchodzil w spokoju, niewyobrazam sobie braku pomocy HD ktore po wyczytaniu tu rodzaju smierci zalatwilismy jako jedne z pierwszych.
Tesc jest pod opieka dwojga wspanialych pracownikow HD czego zycze kazdemu choremu
Mój tatuś nie miał zatrzymania moczu, nie nadążaliśmy Go przebierać jak juz nie miał świadomości. A znaleźć aptekę w której by były pampersy graniczyło u nas z cudem. Ja myślę że dla każdej świadomej osoby załatwienie się w pieluchę czy gdzie indziej jest krępujące i nie do zaakceptowania dlatego trzeba tu delikatnie.
Ale to już nie ważne. Najważniejsze że teść jest pojednany z Bogiem i teraz nie pozostaje Wam nic innego jak być przy Nim i mówić jak najwięcej, bo mimo iż może nie jest już w pełni świadomy ale cały czas czuje. Mój tato niestety umierał w szpitalu bo przestraszyliśmy się tego co się dzieje i zabrakło Go pogotowie to ile razy Go przytulaliśmy czy mówili to Jego serce biło mocniej.
Trzymajcie się i myślę ciągle o Was.
_________________ Tatuś walczył 3 tygodnie - diagnoza DRP z przerzutami do kręgosłupa i wątroby 05.12.2014r. - 26.12.2014r. (*)
Jakby teść cierpiał byłoby to zauważalne albo jękiem albo grymasem twarzy.
Marcin J napisał/a:
Przykre to wszystko, odchodzi bliska nam osoba a my tylko mozemy na to bezradnie patrzec.
Nie patrzeć bo możecie być razem, zabezpieczać żeby nie cierpiał, przeprowadzacie kogoś bliskiego na drugą stronę, ta osoba wtedy nie czuje się samotna, wystraszona bo ma obok siebie bliskich. Zapewnijcie spokój żeby tylko nie zakłócać procesu odchodzenia. Robicie to wszystko i dzięki temu teść czuje się bezpieczniej a że przykre, niestety bardzo, bardzo przykry jest proces choroby czy odchodzenia.
Trzymaj się i bądź silny dla swojej żony i teściowej na tyle na ile potrafisz.
Modlę się za Was. Kiedyś mądry ksiądz powiedział mi, że człowiek umierający "wraca do domu". Wasz Tata, Teść, Mąż wraca do domu, do lepszego świata, ale tak naprawdę będzie Wam towarzyszył już zawsze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum