Polipy/hemoroidy już sobie znalazłem, uchyłki mi wyjaśniłaś, tylko skoro nic tutaj nie widać to co robić dalej skoro objawy nie ustępują, nic się w tej kwestii nie zmieniło, jakich badań mamy się domagać podczas wizyty u p. onkolog by dowiedzieć się co się dzieje.
Krzychuxp,
Pewnie macie zespół jelita drażliwego - doczytaj
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Zdarza się to różnych momentach, często stres może wywołać objawy.
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Można to jakoś potwierdzić że to jest ten zespół jelita drażliwego? Czytam i nie mogę nic znaleźć na temat wyleczenia tej przypadłości, czyżby nie było na to leku?
Krzychuxp,
Zespół jelita drażliwego rozpoznaje się, kiedy chory ma objawy, a wszystkie badania są prawidłowe. Nie ma wyleczenia, bo nie bardzo wiadomo, co leczyć - podejrzewa się tło psychologiczne. Leczenie polega na zmniejszaniu objawów i nie będziemy tego leczyć przez internet. Idź, proszę z wynikami badań do swojego lekarza prowadzącego.
Witam, tato miał wczoraj tk OUN/KLP/J.Brzuszna/Miednica wszystko z kontrastem, dziś cały dzień przeleżał, jest słaby i i mówi że jakoś dziwnie się czuje, nie umie sprecyzować co dokładnie się dzieje.
To powikłania po badaniu czy coś gorszego?
odpowiadają zmianom degeneracyjnym, nie przerzutom.
Krzychuxp napisał/a:
ten ciągle powiększony węzeł chłonny w płucach
mniejszy niż poprzednio - być może zwłókniały. Badanie PET mogłoby rozstrzygnąć, czy jest aktywny metabolicznie=przerzutowy/zapalny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum