Święta przetrwaliśmy. Ciężko jednak mówić tutaj o poprawie formy. Tata nadal jest strasznie słaby, jednak dzisiaj wreszcie zjadł więcej!!!
Jego żona wreszcie podsunęła mu coś co zjadł z apetytem
Jak się okazało cebula podziałała na niego pobudzająco
Żonka przygotowała mu kanapeczki zdrowe, z ogórkiem, pomidorkiem i żółtym serem i posypała cebulką
I zjadł dwie normalne kromki chleba z apetytem bez marudzenia i wybrzydzania
wiem że dwie kromki to niewiele ale biorąc pod uwagę fakt że wcześniej zjadał kromeczkę z bułki zwykłej ukrojoną i więcej nie umiał zjeść to już duży postęp
Jutro jedzie na badania
w środę wyniki i lekarz ogólny, czyli powolutku do przodu. Dziś mówiłam mu o opcji którą podsunęła JaInka, czyli szczera rozmowa z lekarzem, który ustawiałby go na chemię, żeby mógł ją brać o czasie i miał dobre wyniki. Jeśli nie uda się z ogólnym to poproszę żonę taty żeby zapytała tą onkolog czy np. może odstać jej nr telefonu żeby w razie wątpliwości dzwonić. A jak nie to będziemy szukac dalej
Ale strasznie się ucieszyłam z tej zjedzonego chleba
Teraz wysłał mi tez smsa że dziś cały dzień nie miał temperatury. Miał tylko wcześnie rano al też nie powyżej 38st.
A! i wypił przeszło 3 szklanki soku ze świeżych owoców, który mu dziś zrobiłam z jabłka, pomarańczy mandarynki i grejfruta
To na tyle jeśli chodzi o zmiany
Malutkie bo malutkie ale mnie bardzo cieszą
[ Dodano: 2010-04-06, 11:12 ]
Rozmawiałam dziś z tatą. Powiedział, że wziął Apap bo strasznie bolą go kości. Nie wiem dokładnie czy to chodziło mu o stawy (bo zawsze miał ze stawami problemy) czy bolą go te kości z jakiego innego powodu. Czytałam, że rak płuc może przerzucać się na kości czy to prawda?
Jakie przeciwbólowe leki mógłby tata "bezpiecznie" brać. Mówi, że Apap musiał wziąć też w nocy bo tak go bolały że nie umiał spać. Potem ból przeszedł i zasnął. I teraz znowu wziął tabletkę i śpi, bo bez tego nie umie zasnąć.
Czym mogą byś spowodowane takie bóle? Czy to od razu musi być to najgorsze? Czy może faktycznie chemia, ogólne osłabienie dają się w ten sposób we znaki?
Jutro będziemy mieli wyniki, to na pewno wam tutaj napiszę co i jak. I jutro też tata idzie do ogólnego, co mógłby mu przepisać żeby go tak nie bolało?
[ Dodano: 2010-04-06, 11:32 ]
Nie mam sił...
Jak czytam niektóre wątki tutaj...
Po co na świecie ludziom potrzebne są nieuleczalne choroby? Jak to możliwe że w 21 wieku nie wynaleziono jeszcze lekarstwa na raka czy AIDS?
Po co te choroby skoro i tak ludzie zabijają się nawzajem
mało to cierpienia na świecie?
[ Dodano: 2010-04-06, 20:07 ]
Halo
Czy jest ktoś kto umiałby mi odpowiedzieć na moje wcześniejsze pytania z poprzedniego postu?
Byłabym bardzo wdzięczna :*
[ Dodano: 2010-04-06, 20:12 ]
Halo
Czy jest ktoś kto umiałby mi odpowiedzieć na moje wcześniejsze pytania z poprzedniego postu?
Byłabym bardzo wdzięczna :*
A i jeszcze mam jedno pytanie. Dlaczego kiedy piszę w "szybkiej odpowiedzi" bądź też klikam "cytuj" na swojej bądź kogoś innego wypowiedzi to dodawany jest mój tekst do mojego poprzedniego posta a nie jest tworzony mój tekst w osobnym okienku tak jak od innych osób, jak zauważyłam (np. w tym dziale:
http://www.forum-onkologi...u-vt757,165.htm monika30 napisała dwa swoje posty jeden pod drugim, a mnie ciągle dodaje tekst do tego samego posta którego napisałam wczoraj :( dlaczego? :( )