Cześć Marto
, dziękuję
Staram się, żeby były dobry
[ Dodano: 2012-06-28, 12:01 ]
miało być: staram się, aby samopoczucie było dobre
[ Dodano: 2012-06-28, 12:49 ]
Ostatnio się z lekka zastanawiam co jest dobre, a co złe - oczywiście dla mnie (ot tak egoistycznie). Wróciłam do tzw. normalnego życia i oczywiście inszej różnorodności wartości i postaw ludzi. To nie jest tak, że raptem spadłam z Księżyca i się ocknęłam, że ludzie to są tacy i tacy i jeszcze owacy itd.
Nie będę pisać, że życie jest niesprawiedliwe, bo to problem dla 'filozofów'.
Zresztą twierdzę, że tylko mądrość, inteligencja itp. są sprawiedliwie rozdzielone, bo nikt nie narzeka na ich brak
No niezależnie od tego problemu, wiem, że życie daje po łbie. Nie to życie daje po łbie, i to że zachorowałam, przełknęłam, toleruję, nawet nie mam pretensji. Ale do tego ludzie dają po łbie. I nie wiem jak jest z karą boską, czy nie-boską. Ale niektórzy ludzie, urojony czy rzeczywistych krzywd nie darują i choćby sami mieli paść, to i tak się zemszczą.
I teraz w związku z tym pojawiają się moje rozmyślania, co mam wybrać, co jest dla mnie lepsze. I nawet nie to, co mam wybrać, bo ja już wybrałam. Ale oczywiście mam problem z osądem mojego wyboru postawy. Prawdopodobnie jej nie zmienię, choć oczywiście życie jest zaskakujące i sami dla siebie możemy być zaskoczeniem ...
Ale prawdopodobnie będę jak ten 'posąg pychy samotnie stać' (bez kompleksów, choć większość będzie próbowała mi wmówić, że powinnam je mieć, ale i bez zarozumiałości) - no trochę patetycznie to wyszło
. Chodzi mnie o to, że wybrałam świadomie coś, co uważam jest dla mnie dobre, ale nie chodzi o to, że dobre w sensie materialnym czy takim widocznym na pierwszy rzut oka. Głęboko wierzę, że dla mnie to jest dobre, choć czasami mam wątpliwości i dostaję po łbie.
Stąd moje 'wątpliwości' o mojej 'właściwości' i czy coś mam do zaoferowania.
I tak trochę nasmęciłam. A teraz zaraz wychodzę do pracy, przyjmować to co mnie spotyka na klatę i stawiać temu czoła
Okularki na nos założone , no akurat tą porą bez czapki i wyruszam
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/382564_437153599658036_1309279492_n.jpg