Kolejny raz, tym razem z małżonką słucham słuchowisko radiowe i jesteśmy całym sercem z Tobą - serdecznie pozdrawiamy w niedzielny pochmurny (niestety) dzień i do zobaczenia na zlocie Zuzo
- a prasowanie może poczekać, oczywiście na M.
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
Zuziu masz rację ,lepiej się pouczyć a tym prasowaniem niech się mąż zajmie (chyba się nie obrazi) u mnie też tylko mąż prasuje(choć ostatnio zaczął się stawiać )
Zuziu dlatego należy wszystkie ciuchy solidnie strzepnąć po wypraniu, wyprostują się i... można udawać że są wyprasowane, udaje się prawie w 90%...
Nie będę proponować Ci prasowania przy ławie zamiast przy desce, bo to niepedagogiczne, ale po kilku próbach wychodzi całkiem nieźle, (sprawdzone)
Pozdrawiam
Ja umiem prasować na siedząco, nawet sobie specjalnie deskę obniżyłam żeby było wygodniej. Ale! Przemówiłam sobie do rozsądku i prasuję tylko to co konieczne i na TERAZ. Szkoda czasu, wysiłku i energii.
zufed, rozumiem, że nie lubisz niewyprasowanych, kiedyś prasowałam wszystko prócz bielizny i pończoch
Ręczniki, ściereczki, pościel, firanki... A później bolał mnie kręgosłup i portfel. Wolę poczytać albo poleżeć i ponicrobić.
Pozdrawiam.
_________________ „Żółw musi być aż tak twardy, bo jest aż tak miękki”. St.J.Lec
Lider czerwonej kreski./Kuba Wojewódzki (tego forum).
Ja nienawidzę prasować, toteż nigdy tego nie robię . Jak chcę coś wyprostować to moczę i wystawiam na wiatr na parę dni . Albo wmawiam mężowi, że wcale nie widać, że jest pomięte i że jak chwilę pochodzi to każda niewidoczna zmarszczka się wyprostuje
_________________ Mamuś ur. 01.08.1955 - zm. 28.11.2011 godz.22.27 (*) .
jeszcze można tak - nastawiasz pralkę na minimalne obroty i od razu po wypraniu wyjmujesz,strzepujesz i rozwieszasz:D to pisze ta,która ręczniki i pościele prasowała
niezły poradnik się robi:) Serdeczności,nie przemęczaj się!
_________________ Babcia - Leiomyosarcoma, przerzuty na płucach, wątrobie, mostku i śledzionie
Moja najdzielniejsza na świecie(*)kiedyś wyjdzie mi na spotkanie
Zuza, Ty ich nie słuchaj. Ja Ci dam dobrą radę: po prostu - sama widzisz - MUSISZ SZYBKO WYZDROWIEĆ, bo prasowanie czeka!
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum