dziękuję wszystkim za wsparcie! nie wiem od czego zacząć...? Kasieńka jest nadal w szpitalu. stan jej zdrowia jest już stabilny choć nadal poważny. jak tylko trafiła do szpitala z objawami bóli brzucha i wymiotami nikt nie spodziewał się że może to się skończyć dla nas tragicznie. liczyły się godziny...Kasi w każdej chwili mogły pęnąć jelita! założona została sąda...od nosa aż po jelita! ściągnięto ponad 3 litry płynów. zrobiono rtg brzucha i się okazało że.....ma strasznie powiększony żółądek i dwunastnice. lekarz określił że wygląda na bardzo sflaczały. zostały podjęte natychmiastowe działania....dwie decyzje do podjęcia- żywienie pozajelitowe przez pół roku(nie wykluczone że nie obędzie się bez operacji) lub operacja zmniejszenia żołądka. Kasieńka za półtora miesiąca kończy 18-cie lat więc podjęła decyzję samodzielnie-operacja!! odbędzie się w przyszłym tygodniu...jest dla niej bardzo ryzykowna
myślę że to najlepsze wyjście by mogła normalnie funkcjonować! zostanie założony browiak bo żyły jej pękają! miała wkucia już wszędzie...obecnie ma w szyji. jeżeli chodzi o Pet-wyniki są wszpitalu. nic nie wyszło....jedyne jakieś zmiany w tej chorej nodze ale to ma być konsultowane z onkologami. dziwne że nie wyszło nic w żółądku(choćby stan zapalny). myślę że nie ma co wierzyć w stu procentową wiarygodność wyniku. po opreacji ma zrobione badanie histopatologiczne także wtedy się okaże czy napewno jest wszystko wporządku! operacja będzie trwała 4 godziny i jest bardzo ryzykowna...ale moja wiara mnie nie opuszcza! musi być dobrze....!
Moje słoneczko jest bardzo dzielne choć chętnie wzięłabym na swoje barki jej cierpienia. Kocham cię bardzo mocno siostrzyczko....tyle razem pokonałyśmy-tym razem też się uda!
[ Dodano: 2013-08-14, 14:37 ]
wynik Pet
wzdłuż 1,2 górnej części trzpienia protezy stawu biodrowego lewego pasma przyśrodkowo obocznie zmożonego metabolizmu FBG,bardziej nasilonego od strony bocznej, na długości 138 mm rozpoczynającego się w okolicy ,,nadkrętażowej'' protezy nie obejmując głowy i panewki.SUV do 4,5
wnosek
obraz badania negatywny w kierunku zmian rozrostowych w ręce lewej nie ma.
Zmiany okołoprotezowe wymagają dalszej obserwacji-odczyn?zapalenie?