Ja muszę mieć 'gadanę'.Mąż już 10 lat za granicą i dużo spraw muszę załatwiać sama.Jak się ma taką zdolność porozumiewania to jest to bardzo pomocne.Ostatnio jakiś młody chłopak zaczepił moją babcię w sklepie i powiedział-"ta pani wnuczka to istny adwokat jest i wszystko umie załatwić "
Jak była budowa naszego domu to musiałam się sama 'użerać' z murarzami i innymi fachowcami.Jakbym w 'pysku' nie miała to dom do tej pory by się budował.Wielu z tych fachowców było zaskoczonych,bo myśleli,że baba to ją wykołują,a tu niespodzianka
Jak się ma taką zdolność porozumiewania to jest to bardzo pomocne.
Potwierdzam
ewka1 napisał/a:
Wielu z tych fachowców było zaskoczonych,bo myśleli,że baba to ją wykołują,a tu niespodzianka
Hahahaha.....mina na twarzy takiego fachowca w sytuacji kiedy "baba" kumam temat-bezcenna
W śród naszych znajomych panuje powiedzenie: Gdzie Artur nie może tam Kaśkę pośle, a że on ciągle w pracy to często posyła Czasami już zaczynam się buntować, bo teraz to i wybuchowa jestem, i boję się, że mogę sobie wrogów narobić
No,zarobiłam zaczyn na chleb:-)Pachnie w całym domu.Trochę mam stracha,czy wyjdzie,bo nie robiłam już tego przeszło 10 lat.Podobno z wprawy się nie wychodzi:-)
ja pierwsze zaczyny wywalałam, kiedyś sąsiadka mi popowiedziała że mam schować go do półki w kuchni - zrobiłam to....
tak pięknie się rozrósł że zaczą żyć własnym życiem był wszędzie półka blat podłoga pachnialo też w całym domu kilka dni...
więcej już nie spróbowałam a mąke porozdawałam sąsiadkom
Słuchajcie,zakupiłam dzisiaj młynek do kawy i kawę w ziarenkach.Teraz już piję.....bez porównania z gotowa kawą mieloną zakupioną w sklepie.Do tego pyszne ciacho......cud,miód i orzeszki:-)
Poproszę o przepis na ten pyszny chlebuś...
Kilka razy próbowałem zrobić dobry chleb w domu, ale zawsze coś nie tak... albo za bardzo się kruszył itp.. Miałem nawet mąkę bezpośrednią z młyna , niby tylko do wypieku chleba
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum