napisałam cos w hp w humorze kto ma ochotę się pośmiać zaglądnijcie..... mnie aż nosi..... musiałam łyknąć leki bo aż wrzody bolą...... 39,90zł na miesiąc.... to jest tyle co wydaję dziennie na zakupy takie podstawowe
Kruszynko
Ktoś sobie niesmaczny żart zrobił.
To się nadaje do TV.
Jednym słowem bezduszność i całkowity brak wyobraźni.Wstyd dla naszego Państwa,ze tak traktuje swoich obywateli.
Musisz coś z tym robić.Odwołanie?
pozdrawiam Cię serdecznie.
Witaj Kruszynko.
Normalnie jestem w szoku
Przecież to istne chamstwo..............wrrrrrrr..........nie będę teraz pisała bo zostanę dyscyplinarnie usunięta z forum za stosowanie wulgaryzmów
39,90.....niech sobie w ......wsadzą i to bez zwijania bo kwota niewielka to i tak sobie nie uszkodzą, a szkoda...........
Kruszynko, przytulam Cię najmocniej jak potrafię
Podobno gdzieś jest taki kraj nazywający się Utopia... Polskę powinni przemianować na paradoks... za chwilę będziesz płacić takie pieniądze wysyłając list, a 40 zl na kwartał... to już nie jest paradoks, to jest poruta, papier na którym wydrukowano tą decyzję kosztuje więcej.
Przykro mi Juleczko że mieszkamy w takim kraju, naprawdę...
39,9zł to kwota renty jaka mi została przyznana z tytułu niezdolności do pracy
przysługuje mi aż 5% kwoty renty podstawowej ponieważ mój mąż podjął pracę gdyż z gospodarki nie szło wyżyć i zaprzestał opłacać Krus, a opłaca zus.
co ma składka Krus do tego to nie rozumiem Ciebie , to zależy ile masz hektarów jak do tej pory było, czy masz 1000 hektarów czy 2 hektary płaciłeś tyle samo i jak ktoś ma kilkaset to dla niego było pryszcz opłacić składkę kwartalną w okolicach 400zł, ale jak przyszło płacić małemu gospodarzowi co jego gospodarka nie wyżywi to jest duży wydatek
na dodatek dopiszę że to kwota będzie przyznawana kwartalnie i wg mnie to jest niesprawiedliwe.
taka sama syt np małżeństwo jest w zusie żona przechodzi na rentę i w momencie jak mąż przestaje pracować nikt jej nie obcina renty ,
Rolnicy mają odrębną ustawę, a polskie państwo znacznie hojniej dotuje rolnika niż zwykłego pracownika. Tak naprawdę, by podyskutować musiałbym zobaczyć decyzję wraz z info, kiedy ją odebrałaś.
Może jakiś pdf-ik lub jpeg ? Do wniesienia odwołania trzeba zachować terminy. Możesz wpisać post w "poradach ... " na forum ( Hyde Park ) i wyślij mi prv.
Mark, przepraszam, że zawracałam Ci dupę w pow. sprawie
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Cóż... Nigdy się nie nauczę, że jeżeli ktoś się skarży to niekoniecznie chce pomocy
_________________ „Żółw musi być aż tak twardy, bo jest aż tak miękki”. St.J.Lec
Lider czerwonej kreski./Kuba Wojewódzki (tego forum).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum