Uznałem, że propozycja konsultanta jest przedwczesna ze względu na fakt, dlatego, że nawet nikt nie popatrzył w moje gardło, dopiero dziś będę miał wykonane USG jamy brzusznej i być może przełyku
Diagnoza wynikała być może z doświadczenia i stopnia naukowego konsultanta, ale tak jak powiedziałem, nikt nawet nie spojrzał w moje gardło... stąd moja nieufność.
Będę rozmawiać jeszcze z lekarzem rodzinnym, najwyżej zastosuję się do sugestii konsultanta, ale chyba nie stać mnie za bardzo na prowadzenie sprawy zupełnie bez udziału NFZ i pomocy finansowej z ich strony.
Nie ukrywam że jestem pełen wątpliwości nie tylko ze względu na finanse...
[ Dodano: 2012-11-21, 17:48 ]
Wykonałem USG jamy brzusznej, podobno przełyku nie robi się za pomocą USG, w przełyku jest powietrze, a w powietrzu USG nic nie pokaże, uruchomiłem znajomości i spróbuję załatwić sobie gastroskopie w możliwym do przyjęcia terminie, co z tego wyjdzie nie wiem ale.. poszły konie po betonie i dług przysług ciągle rośnie...
]
Wyniuk USG jamy brzusznej wydaje się być pozytywny choć jak zwykle, połowy tego żargonu nie rozumiem i np
Cytat: |
podejrzenie podwójnych ukm obu nerek |
kompletnie nic mi nie mówi, a poza tym to chyba nie znam swojego języka i bez encyklopedii ani rusz
Jutro załatwiam skierowanie na gastroskopię, zobaczymy jaki termin tego badania uda mi się załatwić, bo bez tego wszystko leży i czeka, aż zacznę być naprawdę głodny