Nie piszesz czy spadła ilość (poniżej 1,3 mln) czy %, spadek % może być po prostu spowodowany wzrostem ilości granulocytów (neutrocyty) czyli infekcją. Spadek liczby limfocytów też mnie dopadł (po radioterapii) pytałam kilku lekarzy i żadnej odpowiedzi sensownej nie uzyskałam, tyle tylko że skutkuje to większą podatnością na infekcje wirusowe. Nie musisz pokazywać nowej morfologii na wstępie, a jak Cię przyjmą to i zrobią zaplanowane badania. No i zwróć uwagę lekarzom że nie możesz przez cale życie uzupełniać żelaza. Pozdrowienia.
Chodzi o ilość %. W przeciągu miesiąca hemoglobina skoczyła z 9 do 11,9, norma jest od 12, czyli właściwie jest ok. Reszta wyników w normie. Zobaczymy jutro jak będzie, może mnie przebadają.
wróciłam już ze szpitala i jestem jeszcze bardziej zdenerwowana, niż byłam. Do szpitala dostarczyłam wcześniejsze wyniki badań. Właściwie, to jestem trochę rozczarowana, gdyż nie wykonano mi żadnych badań poza tymi, które już miałam zrobione, a więc morfologia, choroby zakaźn3e, usg jamy brzusznej, usg węzłów pod pachami i rtg klatki piersiowej. I teraz moje pytanie, bo ja już naprawdę nie wiem co mam robić. Otóż na usg węzłów chłonnych wyszło, że one są niewidoczne. tymczasem ja wyraźnie czuję pod palcami małe kulki w kształcie jajeczek pod pachami. Jest ich po kilka pod każdą pachą. Nie są to żadne złudzenia, kulki są twarde. Nie wiem, czy to możliwe, aby usg nie znalazło tych węzłów? Co powinnam dalej zrobić. Proszę, pomóżcie, bo myślałam, że to już będzie koniec, tymczasem ja jestem bardziej zaniepokojona niż byłam. Jestem pewna, że węzły pod pachami się nie zmniejszyły, a przecież poprzednio na usg wyszły. Któreś usg było więc błędne. Ja naprawdę się boję, chcę już mieć to wreszcie za sobą. Help
Nie da się sprawdzić w organizmie wszystkiego,musisz to przyjąć do wiadomości, nie masz tego za sobą i przyjmij to za rodzaj choroby na którą nic nie możesz poradzić. Powiedz sobie: zrobiłam co mogłam i nie udało się, teraz muszę poczekać. Jeżeli możesz funkcjonować to poczekaj, jest kupę nieregularności które organizm zwalcza sam nie informując nas o tym. Ja wśród swoich znajomych słyszałam mnóstwo historii ludzi którzy szukali diagnozy przez parę lat, różne się to kończyło, poważną chorobą lub samowyleczeniem, albo jak u jednej pani której zrozpaczony lekarz powiedział "niech Pani weźmie mocny antybiotyk" pomogło, tylko ani ona ani on nie wiedzieli na co. A co do węzłów chłonnych, to w czasie usg należy rozmawiać z lekarzem,gdybyś powiedziała że te węzły są przyczyną największych obaw, on by powiedział że ich w ogóle nie widzi i może byście sobie wyjaśnili co wyczuwasz. A tak to będziesz musiała wybulić stówę i zrobić za jakiś czas prywatnie usg, poproś o sfotografowanie. A czy te poprzednio uwidocznione zostały sfotografowane i czy pokazałaś to radiologowi w szpitalu?
A tak ogólnie to wydaje mi się, że za bardzo liczysz na medycynę. Coś nie gra to zbadać i naprawić. To nie przebiega tak prosto i nawet leczenie zwykłej anginy pozostawia negatywne ślady w organizmie.
Zainwestuj energię w zdrowe żywienie i zdrowy tryb życia i licz na poprawę. Jeżeli się pogorszy, to trudno - powtórzysz wszystko, pamiętając o dokumentowaniu wszystkiego, bo to lekarz mi powiedział: "Nie liczy się co Pani mówi, ale to co w papierach". Cierpliwości życzę !!
Czyli tak szczerze- jakie są szanse, że to zmiany nowotworowe? Gdybym wiedziała, że to nie rak, to chyba dałabym sobie już spokój. Proszę, poradźcie. A i czy od 3 miesięcy już by te węzły urosły?
Już to naprawdę ostatnie moje pytanie na tym forum? Czyli mogę dać sobie spokój z rakiem??? Tak w ogóle dziękuję za cierpliwość i za wszystkie odpowiedzi mi udzielone.
Mniamnia, że masz za dużo eozynocytów - granulocytów kwasochłonnych, rodzaju leukocytów. Tylko pytanie o ile za dużo - ich normalnie jest bardzo malutko, dlatego ta liczba jest bardzo podatna na wahania, nawet związane z miesiączka czy stresem. Gdyby to było jakieś duże przekroczenie normy, to wtedy w innych leukocytach tez by było coś nie tak - jeśli nie jest, to nie ma się tu czym martwić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum